Een Engelstalig Young Adult-boek over de meest uiteenlopende fascinerende, grappige en leerrijke wetenschappelijke feiten;

Eos-redacteur Kim Verhaeghe bundelt in dit boek ongeveer 137 “aparte” inzichten van de wetenschap. Zo ontdekten wetenschappers dat mannen die te horen krijgen dat ze een kleine piemel hebben; plots een hogere drang voelen om een dure wagen te kopen. Dat het drijfvermogen van je drollen mogelijk iets zegt over je gezondheid dat geeuwen wel aanstekelijk is voor ons, maar niet voor schildpadden.

Giraffes don’t sink is een hilarische ode aan de creatieve vermogens van nieuwsgierige wetenschappers, die vol verwondering naar de wereld kijken en vervolgens een methodologisch robuust plan ontwikkelen om te proberen er iets van te begrijpen. Het laat zien dat wetenschappers niet alleen moeten beschikken over een geweldige vakkennis en een goed brein, maar dat humor en fantasie net zo goed tot geweldige onderzoeksresultaten kunnen leiden.

Een primeur voor een boek in ons taalgebied is dat het coverdesign ontworpen is met de hulp van AI.

De giraf met zijn zonnebril zit te schillen in het zwembad is niet door een illustrator ontworpen, maar gegenereerd met de hulp van DALL-E.

Houtekiet richt zich met deze Engelstalige publicatie op de internationale markt van non-fictie, YA-publicaties, een segment dat in de lift zit, ja zelfs ondanks de ontlezing.

Kim Verhaeghe is een wetenschapsjournalist en podcaster bij EOS Wetenschap, met een fascinatie voor de grappige kant van het leven. In zijn vrije tijd loopt hij afstanden en kweekt hij eigen groenten.

Titel: Giraffes don’t sink, and approx

Auteur: Kim Verhaeghe

Uitgeverij: Houtekiet

ISBN: 9789052405100

Thema: Young adult boek

Prijs: € 19,99

Taal: Engels

Leeftijd: +15