De lente is aangebroken, het zonnetje schijnt en wij krijgen enorm veel zin om te aperitieven. Maar wie heeft er gezegd dat gin-tonic enkel als aperitief kan gedronken worden? Gin-tonic cake is de ideale versnapering voor gin-liefhebbers. Voor een verjaardag, op een feestje of gewoon als het zonnetje schijnt. Met dit recept pak jij iedereen in!

Ingrediënten
Voor de cake
250 g bloem
250 g kristalsuiker
250 g zachte roomboter
80 ml gin
5 eieren
2 tl bakpoeder
2 limoenen (alleen de rasp)
1 snufje zout
Voor de siroop
100 ml tonic
100 g kristalsuiker
25 ml gin
2 limoenen (alleen het sap)
Voor het glazuur
100 g poedersuiker
3 el gin
Voor de topping
1 limoen (rasp en schijfjes)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de roomboter en de suiker in een mengkom en klop tot een luchtig mengsel. Voeg daarna één voor één al draaiende de eieren toe. Als alle eieren zijn opgenomen voeg je ook de bloem, het snufje zout, het bakpoeder en de gin toe. Meng dit tot een egaal cakebeslag. Rasp de schil van de limoenen (alleen het groene, want de witte laag eronder smaakt bitter) en spatel door het beslag. Bekleed je cakevorm met bakpapier.
Bak de cake in 45 minuten gaar in de oven. Als er geen deeg meer aan de cocktailprikker blijft hangen, is je cake gaar. Ga ondertussen verder met de siroop. Breng de tonic en de suiker aan de kook. Kook door totdat je een mooie siroopdikte hebt. Haal van het vuur en laat afkoelen. Is de cake ondertussen gaar? Haal de cake dan uit de oven.
Voeg nu het sap van de limoenen en gin toe aan de siroop. Meng dit goed met elkaar. Prik met een cocktailprikker veel gaatjes in de bovenkant van de cake en verspreid de siroop er met een kwastje over. Door de gaatjes in de cake kan het overal goed in de cake trekken. Laat de cake volledig afkoelen in de cakevorm.
Meng de poedersuiker met de gin zodat je een dik glazuur krijgt. Is de cake volledig afgekoeld? Haal de cake dan uit de vorm en verdeel het glazuur er sierlijk over. Serveer de Gin-tonic Cake met limoenrasp en limoenschijfjes. Smakelijk of moeten we schol zeggen?

Tekst: Jolien Ceulemans

Foto: www.ambiance.be