Dat de Thaise keuken meer is dan pad Thai en rode curry, wordt in deze dikke Thaise kookbijbel meer dan duidelijk. Met de juiste hoeveelheid vis, limoen en citroengras tover je jouw keuken om tot een Thais streetfood paradijs. © De bijbel van de Thaise keuken – Noi Pia -Ud  – Carrera €31,99

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

1
baramundi van ca 1 1/2 tot 2 kg, hele vis
5 stengels
citroengras, buitenste blad verwijderd
3
spitskoolbladeren
3
lente-ui, grof gesneden
6
korianderwortels, fijngesneden
5
chilipepers, fijngesneden
7 teentjes
knoflook, fijngesneden
7 el
limoensap
5 el
vissaus
1 el
suiker

BEREIDING

Maak de vis schoon en strooi zout over de beide kanten. Plet de citroengras en leg ze aan de binnenkant van de vis. Leg in een stoommand op de spitskoolbladeren de lente-ui en de vis en stoom het 15 minuten. Meng voor de saus de korianderwortels, chilipepers, knoflook, limoensap, vissaus met het suiker door elkaar. Haal de vis en de groenten uit de stoompan en giet de saus er overheen.

Foto: www.ambiance.be