Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Technieken: saus, stoven, rauw
Bord: Wild Moon grote diepe serveerschaal
Aanbevolen drankje: Super Crown, Brouwerij The Crown
6 uien
16 grote kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
2 takken hartig
1 fles bier Super Kroon, Brouwerij De Kroon
1 kleine rettich
Boter – Hollebeekhoeve
Arqan arganolie
Zwarte peper uit de molen en zeezout
Daikon Cress – Koppert Cress

Methode van voorbereiden:
Stoofpot:
Schil de uien en knoflook. Hak ze samen met 4 champignons fijn en bak ze in wat boter bruin. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en voeg wat verse bonenkruid toe.
Bevochtig daarna met het bier en wat water. Laat alles 10 minuten onder de deksel stoven.
Meng alles tot een soep en voeg de 12 andere champignons toe.
Kook daarna nog 10 minuten onder het deksel.

Afwerking:
Leg 3 gekookte champignons op elk bord en schep de dikke hete saus erover.
Rasp nu wat rauwe rettich over de bereiding.
Werk af met een paar druppels arganolie en wat Daikon-cress.

Download gratis meer recepten op  www.wildcooking.be

Foto’s: www.ambiance.be