Dit zomerweer schreeuwt om langoustines op de grill. Wij bereiden ze vandaag met een heerlijke dressing van rode peper en citroen. 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen
4 stuks langoustines
2 stuks rode chilipeper
1 sjalot
1 teentje look
takjes basilicum
peper
snuifje zout
olijfolie
2 el citroensap

BEREIDING

Maak eerst de limoendressing. Hak de rode peper, de look en de sjalot fijn. Voeg het sap en de zeste van de limoen toe alsook een eetlepel olijfolie. Werk af met een snufje fijngehakte basilicum. Kruid met wat peper en zout naar smaak.
Snij de langoustines met een scherp mes doormidden. Maak ze vanbinnen schoon (verwijder het darmkanaal). Hak de scharen open. Besmeer de langoustines met olijfolie en leg ze op de grill met de schaal naar beneden. Bestrooi met wat peper en zout. Wij hebben ze het liefst als er wat vlammen ontstaan. Dit geeft een lekkere rooksmaak. Grill ze ongeveer 3 minute en draai regelmatig.
Besprenkel de gegrilde langoustines met de kruidenolie en serveer ze, warm of koud en de citroendressing. Serveer met een frisse salade of ciabattabrood.

TIP VAN DE REDACTIE
De schalen van de langoustines die overblijven zijn perfect om bisque van te maken. Bisque is een kreeftensoep. 

Foto: www.basilicum.be