Als aperitiefhapje of voorgerecht, verse calamares zijn altijd een goed idee! Serveer ze met wat verse mayonaise of knoflooksaus erbij en het feest kan beginnen!   

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

800 g
verse inktvis
200 g
bloem

zonnebloemolie
1 stuk
citroen
handvol
peterselie
snufje
zeezout
el
ketchup

BEREIDING

Voorbereiding
Spoel de inktvis schoon en dep met een stuk keukenrol droog. Snijd de inktvis over de breedte in reepjes van een paar cm. 
Snijd de tentakels 1 of 2 keer in de lengte in stukken. 
Frituren maar
Schenk de olie tot halverwege in een pan en verhit. Doe de inktvisringen en tentakels in een zakje, schep zeezout en bloem erbij en maak de zak dicht. Schud het zakje.
Check of je olie op temperatuur is. Laat een deel van de inktvis in de olie glijden en bak ongeveer een minuut goudbruin.
Schep de ringen uit de pan en leg op keukenrol. Herhaal tot alles gebakken is. 
Leg de inktvis op een grote schaal. Serveer met peterselie, saus en schijven limoen. 
Smakelijk!

TIP VAN DE REDACTIE
Laat de inktvis schoonmaken door de visboer.

Foto: www.ambiance.be