Het is te vinden in elke regio van Duitsland: gerechten met lokale wortels en recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Tussen de zee en de bergen zijn geen twee plaatsen in Duitsland hetzelfde. Datzelfde geldt voor bezoekers die door het land reizen voor de heerlijk smakelijke en gevarieerde keuken. De traditionele keuken wordt hier sterk beïnvloed door de seizoenen. 

En het is geen wonder waarom: Duitsers hebben altijd gekookt met ingrediënten uit de regio die op lokale velden zijn geteeld en door de natuur worden aangeboden. Duurzaamheid is hier al lang een zaak van het hart. De ingrediënten worden voornamelijk lokaal ingekocht en in toenemende mate ingekocht bij biologische boerderijen. Je proeft het verschil. 

Elke regio kan ook de geschiedenis van zijn eigen keuken vertellen, ongeacht of het Noord-Duitse Labskaus is (een maaltijd voor één gerecht gemaakt met aardappelpuree, corned beef en bieten), het Saksische Christstollen kerstfruitbrood, Grüne Soße (groene saus) uit Hessen of Obatzda, een Beierse kaasdelicatesse. Het is heel gemakkelijk voor bezoekers om deze heerlijk traditionele en nuchtere keuken te proeven, aangezien bijna alle rustieke pubs, restaurants, herbergen en traditionele eetgelegenheden deze gerechten op hun menu hebben staan. 

Op veel plaatsen zijn er zelfs geheime wedstrijden om te zien wie de beste is in het maken van deze traditionele gerechten. Bezoekers houden van het feit dat Duitsland niet alleen met de ogen maar ook met de smaakpapillen kan worden verkend! restaurants, herbergen en traditionele eetgelegenheden hebben deze gerechten op hun menu staan. Op veel plaatsen zijn er zelfs geheime wedstrijden om te zien wie de beste is in het maken van deze traditionele gerechten. 

Bezoekers houden van het feit dat Duitsland niet alleen met de ogen maar ook met de smaakpapillen kan worden verkend! restaurants, herbergen en traditionele eetgelegenheden hebben deze gerechten op hun menu staan. Op veel plaatsen zijn er zelfs geheime wedstrijden om te zien wie de beste is in het maken van deze traditionele gerechten. Bezoekers houden van het feit dat Duitsland niet alleen met de ogen maar ook met de smaakpapillen kan worden verkend!

Foto: © Fotolia /M.Studio #122266475 / www.germany.travel