BREEDBEELD nodigt je van harte uit op Out of Office, een openlucht-tentoonstelling op de muren en in de tuinen van kasteel Sterckshof, en in delen van het park Rivierenhof in Antwerpen. Vanuit de meer dan 1800 ingezonden beelden selecteerden we 34 fotografen voor deze tentoonstelling, waarin de natuur en mysterie een rode draad vormen. 

BREEDBEELD organiseert deze tentoonstelling in samenwerking met FMT, die het kasteel van een creatieve invulling voorziet, en de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen.

In de beelden van Out of Office vormt het mysterie van wat verborgen blijft de hoofdtoon. De foto’s hinten naar een groter verhaal, zonder al te veel context prijs te geven; poëtische landschappen, abstracte en tegelijk persoonlijke verhalen met referenties naar het verleden. Met hun werk brengen de 34 geselecteerde fotografen een andere wereld tot leven. Het verhaal vanOut of Office speelt zich daardoor evenzeer buiten de kaders af, in de interactie tussen de beelden, als een collage van verschillende betekenislagen. De opstelling van de tentoonstelling wisselt intieme installaties in verborgen hoekjes van de kasteeltuin en het park af met grote prints, frontaal tegen de muren van het kasteel. Verder speelt ook de natuur, vaak in contrast gebracht met de mens, een prominente rol in de tentoonstelling. De groene omgeving van het Sterckshof en het Rivierenhof versterkt dit nog. Wij nodigen je uit om op ontdekkingstocht te gaan tussen hun werken, waarbij de realiteit haast fictie lijkt en fragmenten van verhalen je meenemen naar een andere wereld.
 
De 34 fotografen:
Ali Selvi, Anaïs Lesy, Anne Verrassel, Bart Vodderie, Boris Vermeersch, Caroline Kolkman, Cecile Deckers, Cindy Quanten, Daniel De Kind, Danny Coremans, David Benoit, Eva Faché, Heleen Sieborgs, Ilse Verstraete, Ingrid Peels, Isabelle Goeminne, Istar Karamemet, Jan De Decker, Joakim Steyls, Joanna Maria Druyts, Klaartje Lesage, Linda Zhou, Marleen Hiels, Miranda Schmitz, Neoza Goffin, Niyana Khamouli, Sigrid Debusschere, Sylvie Vandewalle, Thomas Van Puymbroeck, Tjorven Laurent, Tom Herbots, Virginie Ameye, Werner Tips, Yasmina Besseghir

Openingsweekend
Tijdens het openingsweekend organiseert BREEDBEELD verschillende activiteiten waarbij je de tentoonstelling op een andere manier kan beleven. Wie de expo bezoekt tijdens het openingsweekend kan op het binnenplein in tal van fotoboeken verder grasduinen in het werk van verschillende deelnemende fotografen. Meer info rond de activiteiten volgt nog.
17 augustus (open 10:00-18:00)
14 u.: Feestelijke traktatie in het Sterckshof en bekendmaking van de winnaars
Pop-up expo fotoboeken op het binnenplein Sterckshof (doorlopend)
 
18 augustus (open 10:00-18:00)
yoga tussen de kunstwerken
slow focus sessies
rondleidingen
Pop-up expo fotoboeken op het binnenplein Sterckshof (doorlopend)

De tentoonstelling
Waar? Kasteel Sterckshof (hoofdlocatie), Cornelissenlaan, 2100 Antwerpen en park Rivierenhof
Wanneer? Vanaf 19/8 t.e.m. 29/9 elke dag geopend van 12 – 18 u.
Plannetjes: Plannetjes van de expo zijn te verkrijgen aan de inkom van het kasteel Sterckhof, naast de inkom van Bar Stark en bij de domeinwachters van het Rivierenhof. 
De expo is gratis te bezoeken.

Rondleidingen

BREEDBEELD organiseert verschillende rondleidingen waarbij je kan aansluiten. Data worden daarvan nog meegedeeld.  Wie graag in groep de tentoonstelling bezoek met rondleiding kan contact opnemen met Tessa Van Thielen om een datum te zoeken: tessa@breedbeeld.org.

Foto: Breedbeeld