Met veel enthousiasme kondigde Loge10 Theaterproducties donderdag 1 juni hun nieuwste theaterproductie ‘Florence’ aan. Dit indrukwekkende stuk is geïnspireerd op het buitengewone leven van Florence Foster Jenkins, een markante Amerikaanse amateur operazangeres uit het begin van de 20e eeuw. We zijn vereerd dat Karin Jacobs de hoofdrol op zich neemt, waardoor het publiek wordt meegenomen op een onvergetelijke reis.

Het is 1944, een tijd waarin de zangeres, Florence Foster Jenkins, eigenlijk niet meer was dan een rijke erfgename en zangamateur. Maar ze liet niets onbeproefd om haar droom, een grootse operazangeres te worden, te verwezenlijken. Haar inspanningen hebben zonder twijfel een onuitwisbare indruk achtergelaten. Hoewel de stem die ze in haar hoofd hoorde prachtig was, klonk haar gezang voor anderen vreselijk vals – en dat is nog zacht uitgedrukt! Maar ondanks deze onfortuinlijke waarheid werd ze onverwachts immens populair. Het publiek waardeerde haar blijkbaar meer om het vermaak dat ze hen schonk, dan om haar muzikale talent.

Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, was vastbesloten om zijn geliefde Florence te beschermen en haar droom koste wat het kost te laten uitkomen. Net wanneer Florence pas kennis heeft gemaakt met pianist Cosmé McMoon, die haar moet begeleiden bij de dagelijkse zanglessen, wordt McMoon geconfronteerd met een schokkende realiteit. Hij weet niet wat hij meemaakt wanneer de eerste valse noten uit Jenkins’ keel komen. Het lijkt bijna een grap, maar het is bittere ernst en iedereen doet alsof zij het spelletje meespelen.

 

En dan neemt het verhaal een cruciale wending. Florence besluit om een openbaar concert te geven in het befaamde Carnegie Hall. Voor McMoon wordt dit de grootste uitdaging van zijn leven – Florence beschermen tegen de harde waarheid die haar wacht.

Je verwacht het na één valse noot wel gehoord te hebben, maar gelukkig blijft het valse gezang op de lachspieren werken. Florence Foster Jenkins is grappig en ontroerend én met achterliggende boodschap. Zoals Florence Foster Jenkins zelf zegt: “ze kunnen wel zeggen dat ik niet kan zingen, maar ze kunnen niet zeggen dat ik niet heb gezongen.”Als je dus iets leert van dit theaterstuk is het je dromen najagen en vooral doen!

De vertoning van Karin Jacobs is werkelijk prachtig, en wat zij hier presenteert is buitengewoon goed gedaan. Ook de personages, van Maxime De Winne, Koen Crucke en Nathalie Wijnants, die meerdere rollen afwisselend vertolken, zijn van een hoogstaand niveau. Het muzikale talent van Jérémie Vrielynck is werkelijk indrukwekkend en mag niet onderschat worden. Hij beheerst verschillende instrumenten op een meesterlijke wijze, waaronder akoestische en elektrische gitaar, bugel, drums, bas, trompet/cornet,  saxofoon en piano, dit laatste speelt hij als een top solist in dit prachtige theaterstuk .

Florence Foster Jenkins een warm, waargebeurd en hilarisch verhaal. Live gespeeld en gezongen. Nu ja…’gezongen’…

Regie: Bruno Van Heystraeten
Auteur: Bruno Van Heystraeten
Cast: Karin Jacobs, Jérémie Vrielynck, Koen Crucke, Maxime De Winne, Nathalie Wijnants

02 06 2023 > 25 06 2023
Rode Zaal, Hoogstraat 12

VIP ticket: €33,00 – hapje en drankje, beste zitplaatsen (groene zone op zaalplattegrond)
J
e kan ook op alle andere zitplaatsen in de zaal deze formule aanklikken.

Groep vanaf 15 personen: €24,00/ticket

Hoe je tarief veranderen? Klik hier

https://www.fakkeltheater.be/voorstellingen/florence-foster-jenkins