Saartje Vandendriessche wil een voedselbos, maar is dit wel een goed idee? Voedselbos-ontwerper Louis De Jaeger toont haar alle stappen.

Voedselbossen schieten als paddenstoelen uit de grond, zowel in kleine tuinen als op grote terreinen. Veel mensen willen zo’n onderhoudsarm plukparadijs binnen handbereik, maar weten niet hoe ze hieraan moeten beginnen. Saartje Vandendriessche trekt het veld in en ontdekt hoe.

Food Forest Institute is de laatste jaren succesvol bezig met voedselboskennis te verspreiden met opleidingen, documentaires en boeken. “Een van de grootste aantrekkingskrachten van voedselbossen is een vibrante community van wereldverbeteraars en levensgenieters die elkaar inspireert, en dit is wat ons blijft energie geven” zegt Louis De Jaeger, landschapsarchitect en mede-oprichter van het Food Forest Institute.

De première van deze film is een van de jaarlijkse voedselbosevenementen met als hoofddoel om bestaande voedselbossers van hun eiland te halen en om geïnteresseerde mensen te inspireren om hun eerste stappen te zetten in de voedselboswereld. Tijdens de Q&A na de film kunnen mensen al hun vragen kwijt over hun eigen stuk grond.

Deze filmt past binnen de voedselbosstrategie die Food Forest Institute mocht maken voor de Vlaamse overheid. In deze strategie hebben ze een plan uitgewerkt om 20% meer voeding te produceren in Vlaanderen zonder de huidige landbouw in gedrang te brengen. Het doel hierin is om de landbouw en de natuur met elkaar te verzoenen dankzij bomen die zowel goed zijn voor de biodiversiteit als voedsel produceren.

De film gaat door op 3 december in Sphinx Cinema te Gent om 19u15 en kost €15, drankje en Q&A  inbegrepen. 

Dit event wordt georganiseerd door Food Forest Institute vzw in samenwerking met tuin- en landschapsarchitectenbureau Commensalist .

Foto: Commensalist