Fête de la Musique werd gelanceerd in de jaren ‘80 en is ondertussen uitgegroeid tot een internationale ode aan de muziek! Deze 34ste editie vindt plaats in Wallonië en Brussel, van 20 tot en met 23 juni: 4 dagen lang leven steden en gemeenten mee op het ritme van familieconcerten, participatieve en eigenzinnige concerten uit verschillende hoeken van de wereld.
Het Paviljoen der Menselijke Driften biedt op zondag 23 juni het podium aan de WaldisNerds (11:00), het Ba Ya Trio (13:00) en Quator Yan (15:00), met een gevarieerd programma van ‘hors categorie’, wereldmuziek, en klassiek.
Afspraak aan het Paviljoen der Menselijke Driften!
 
Programme 23.06.19 @ Paviljoen der Menselijke Driften (Jubelpark)
11:00 WaldisNerds (foto rechts)
          Disney sauce Brass Band
Een vrolijke bende van vier vormt een eigenzinnige fanfare die de tekenfilms van Walt Disney muzikaal interpreteren: van de eerste langspeelfilms tot recentere producties. Enkele van meest iconische films worden muzikaal gepresenteerd: verwacht u aan een behoorlijke portie originaliteit en vrije interpretatie, aan een performance die tegelijkertijd hilarisch en ontroerend is!
 
13:00 Le Ba Ya Trio (foto links)
          Le tour du monde en musique
Nieuwgierigheid en een voorliefde voor wereldmuziek brachten Samir Barris, Nicholas Yates en Benoît Leseure samen. Als drie partners in crime delen ze het verlangen om het uitgebreide zangrepertoire te verkennen, met liederen van hier en van elders. Ze hebben titels verzameld uit Amerikaanse tradities, “John the Rabbit”, Japans, “Takeda no komoriuta”, Marokkaans, “Nini ya momo”, Venezolaans met “Duerme negrito” gepopulariseerd door Atahualpa Yupanki en Mercedes Sosa, en ook Tzigane.
 
15:00 Quator Yan (foto top)
          Classique au Cinquantenaire
Vier muzikanten gepassioneerd door kamermuziek uit Armenië, Spanje, Oekraïne en Frankrijk ontmoeten elkaar in Brussel en starten een strijkkwartet:  het Yan Quartet. Hun gezamenlijk parcours is pril maar getuigt reeds van de rijkdom van hun verschillende tradities, met het klassieke repertoire als hun gemeenschappelijke taal.Marina, Tigran, Petro en Corentin combineren volleerde muzikale praktijken die hier en elders zijn verworven wat zich manifesteert in een pittige gevoeligheid, een warme klank en in de toegewijde uitvoering. Geniet mee als eerste van dit beloftevolle kwartet in een programma dat de universaliteit van klassieke muziek illustreert.
Het Yan Quartet levert regelmatig bijdragen aan de activiteiten en programma’s van Chamber Music for Europe.
Tigran POGHOSYAN, viool
Marina MARTIN MADLONADO, viool
Petro HALAS, altviool
Corentin FAURE, cello
Programma :
Joseph Haydn – Quatuor op. 50 n°1
Antonín Dvořák – Quatuor à cordes n°12 « l’Américain »
 
Prijs
Gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Tickets worden de dag zelf verdeeld in het Paviljoen.
Contact & info:
T : +32 (0)2 550 13 20
M : info@fetedelamusique.be
website : www.fetedelamusique.be
 
Een initiatief van le Conseil de la Musique

Foto’s: www.kmkg-mrah.be