Op zondag 12 september nodigt Galerie Verbeeck – Van Dyck u uit op de vernissage van de tentoonstelling Roland Minnaert. Fotograaf van de vrijheid. In aanwezigheid van de fotograaf, pers, prominenten en kunstliefhebbers opent curator prof. Johan Swinnen de unieke overzichtstentoonstelling van het fotografische werk van Ronald Minnaert (°1939). U krijgt een inkijk in het werk van een topfotograaf die als geen ander de sfeer, de tijdsgeest en de artistieke scène van de jaren ’60 en ’70 heeft gevat in een wonderlijk fotografisch oeuvre dat in Vlaanderen zijn gelijke niet kent.

Tijdens de feestelijke opening wordt meteen ook het prachtige fotoboek Roland Minnaert. Fotograaf van de vrijheid voorgesteld, door samensteller en redacteur Johan Swinnen en coauteurs Rudolf De Smet, Willem Elias, Benny Madalijns, Naomi Meulemans en Sanne Huysmans (uitgave Humanistisch Verbond en Uitgeverij VUBPRESS).

De tentoonstelling loopt van 12 september tot 3 oktober. Locatie: Galerie Verbeeck – Van Dyck, Verbindingsdok-Westkaai 12, 2000 Antwerpen. www.verbeeckvandyck.be, paul.verbeeck2@telenet.be, T 0475 34 23 88.

U kunt de vernissage en boekvoorstelling gratis bijwonen, maar graag vooraf inschrijven via secretariaat@humanistischverbond.be, T. 03 233 70 32 (tel. tijdens kantooruren).

Na de tentoonstelling in Antwerpen volgen nog tentoonstellingen in Mechelen (VC De Schakel, december 2021-januari 2022), Diest (Lakenhalle, mei 2022), Brussel (Vrije Universiteit Brussel, najaar 2022) en Hasselt (Vrijzinnig Punt, najaar 2022).

Het boek is vanaf 12 september te koop bij het Humanistisch Verbond, bij VUBPRESS en in de betere boekhandel.

Ronald Minnaert. Fotograaf van de vrijheid is een initiatief van het Humanistisch Verbond, fotograaf Roland Minnaert en samensteller/redacteur en curator Johan Swinnen. Met dank aan de Instelling Morele Dienstverlening Antwerpen voor de ondersteuning.

Foto: www.humanistischverbond.be