Vanaf 24 april 2017 brengt de expo ‘Stadsfotografen’ de vele gezichten van Antwerpen tot in de wandelboulevard van het MAS. 15 stadsfotografen, die tussen 2014 en 2017 werden gekozen, zorgen met hun verscheiden palet aan foto’s voor een ongeziene liefdesbrief aan de stad in al haar verschijningsvormen. De expo ‘Stadsfotografen’ toont Antwerpen met een eigenzinnige blik. Vijftien zeer verschillende fotografen presenteren het werk dat ze de afgelopen jaren maakten voor het project ‘vzw Stadsfotograaf’, in 2011 opgericht door Roger Smulewicz van Gallery Fifty One.
Het erfgoed van morgen
Een stad verandert razendsnel zowel op demografisch als op stedenbouwkundig gebied. Het is nodig om een visueel geheugen op te bouwen voor de toekomstige generaties van Antwerpse bewoners. Wat de stadsfotografen nu vastleggen is de geschiedenis van morgen. Over twintig jaar zullen we naar hun foto’s kijken als naar beelden van een ander tijdperk.
Een liefdesbrief
Het MAS trok curator Kaat Celis aan om vanuit de vijftien portfolio’s één grote inspirerende en verruimende blik op de stad te brengen. Dit resulteerde in een (visuele) liefdesbrief voor de stad Antwerpen, een associatieve vertelling rond de haat-liefde verhouding voor een stad vanuit de blik van een fotograaf. Verschillende periodes, plekken en stijlen komen op de 8 verdiepingen samen onder acht emoties. Zo ontstaat een alternatief, visueel verhaal van Antwerpen, zoals deze stad zich nog niet eerder heeft laten zien.
15 fotografen
De liefdesbrief is een mix aan beelden van vijftien bekende en minder bekende fotografen: David Ameye, Jef Beirinckx, Karin Borghouts, Frederik Buyckx, Sanne De Wilde, Jasper Léonard, Charlotte Lybeer, Sigrid Spinnox, Davy Van Laere, Stany Dederen, Sacha Jennis, Dieter De Lathauwer, Myriam Vertenten, Lara D’hondt, Ksenia Galiaeva.
Praktisch
Stadsfotografen
Vanaf 24 april 2017
MAS-Wandelboulevard
Gratis toegang
Open
Van 1/11 tot 31/3: dinsdag tot zondag van 10 tot 22 uur.
Van 1/4 tot 31/10: dinsdag tot zondag van 10 tot 24 uur
Foto: Jasper Leonard