‘Rechts / Averechts’ markeert het tienjarig bestaan van de afstudeerrichting textielontwerp aan KASK / School of Arts. De open visie, eigen aan de opleiding, is de rode draad en confronteert werk van internationale kunstenaars met dat van alumni in een immersieve belevingstentoonstelling. Van 31 maart tot eind september 2017 wandel je niet alleen tussen, in en door de werken, maar kan je er ook aan voelen en op zitten.
Ontdek de inspirerende kunstwerken, ontwerpen en tekeningen van nationale en internationale namen zoals Petra Blaisse, Louise Bourgeois, Ronan & Erwan Bouroullec, Chevalier-Masson, Berlinde De Bruyckere, Sonia Delaunay, Martine Geyselbrecht, Hella Jongerius, Christoph Hefti, Muller Van Severen, Bertjan Pot, Pascale Marthine Tayou, Rosemarie Trockel, Rinus Van De Velde, Franz West en alumni van de textielopleiding.
Valerie Mannaerts, Kristof Van Gestel, Joel Gomez, Mavoeuvre en Henri Jacobs maken ook nieuw werk voor de tentoonstelling. Verwacht je aan werken die de grens tussen kunst en design overstijgen en waarbij het ontwerp, de ontwerpfase en het finale resultaat gelijkwaardig zijn.

KADER ATTIA — 31.03.2017 tot 01.10.2017
S.M.A.K. nodigde Kader Attia om te reflecteren op actuele toepassingen van textiel in de beeldende kunsten in het kader van de tentoonstelling ‘Rechts / Averechts’. Attia werkt zowel als kunstenaar, historicus, antropoloog, filosoof en etnograaf aan zijn project over de filosofische idee rond herstel. Ontdek beide expo’s met het combiticket S.M.A.K.!
Tentoonstelling loopt nog tot 1 oktober 2017.

Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent
www.designmuseumgent.be

Foto’s tekst: Ruddy Berghmans

Foto top: Tom Callemin/Design museum Gent