Vzw Ter Vesten opent het tentoonstellingsseizoen met een herfsttentoonstelling. Voor de twintigste editie laat kunstenaar Jos Wouters u kennis maken met zijn gevarieerd oeuvre. Hij toont een ruime selectie van olieverfschilderijen op doek en diverse beeldhouwwerken in keramiek en hout.

Jos Wouters is een echte streekgenoot. Hij is geboren in Poederlee in 1943 en woonde later in Herentals en in Olen. Op zestienjarige leeftijd begon Jos te schilderen en hij bekwaamde zich in de ateliers van Frans Van Craen en Pol Delaet. Hij volgde ook zes jaar beeldhouwen aan de Herentalse academie. Hij maakte bronzen beelden voor de publieke ruimte, o.a. Het gezin op de markt van Olen-Centrum en Boerke in Onze-Lieve-Vrouw-Olen.
Jos Wouters over zijn inspiratie voor deze tentoonstelling: “De schepping van de mens, het dier en de planten, De boom van kennis van goed en kwaad, in verloren liefde. De wisseling van de seizoenen … Dit vindt u hopelijk hier in deze tentoonstelling terug … Of droomde ik dit allemaal …”

De Twintigste herfstdagen vinden tegelijk plaats in kasteel Le Paige en de Lakenhal.
U bent hartelijk welkom op de vernissage op vrijdag 6 september om 20:00 in kasteel Le Paige.
i.s.m. vzw Ter Vesten

Zaterdag 7 september tot en met zondag 29 september 2019 (elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00)

Lakenhal
Grote Markt
2200 Herentals
E-mailadres: cultuurcentrum@herentals.be
Telefoonnummer: 014-28 51 30

Foto: www.schaliken.be