Vanaf zaterdag 11.07

Het leven van circusartiesten is bijzonder. Rondreizen hoort er bij en bepaalt mee het ritme van hun dagelijks leven. Zo’n reizend bestaan vraagt heel wat organisatie: hoe ga je naar school, regel je het huishouden en ontmoet je familie? 

Bekijk in deze expo reisverhalen van Belgische circusartiesten vroeger en vandaag en ontdek hoe het dagelijks leven in een rondreizend circus er uit ziet. 

VOOR FAMILIES

Bezoek de expo met kinderen en volg het interactieve parcours ‘De circuskaravaan: op tournee met Hendrik en Poes’. Voer een circusact op, bouw je eigen circus en verkleed je als een echte artiest. Onderweg ontdek je allerlei leuke weetjes over het circus!

Voor kinderen van 5-12 jaar, inbegrepen in het museumticket (-19 gratis).

INSTAPRONDLEIDINGEN

Sluit aan bij een gids op 18.07, 21.07, 15.08 en 30.08, telkens om 14:00 uur.

Wandeling: circus in stad

Als je vandaag door Gent wandelt, zie je nog enkele fysieke sporen die getuigen van het bruisende circusverleden van de stad. Veel gebouwen zijn al verdwenen, maar achter de nieuwe gevels, in straatnamen of op pleinen schuilen nog heel wat verhalen.

Ga op pad in de circuswijk en ontdek waarom Gent dé circusstad van Vlaanderen genoemd wordt.

Wandelroute van 3,12 km in de regio Zuid-Sint-Pietersplein in Gent. De wandeling start en eindigt op het Woodrow Wilsonplein.

Zelf op ontdekking?

Haal je gratis wandelkaart op aan de balie van het museum of download de route via Routeyou.

Met gids

Op 21.07, 26.07, 15.08 en 30.08 kan je deze wandeling samen met een gids doen.

Het Huis van Alijn
Kraanlei 65
9000 Gent

E info@huisvanalijn.be
T 09 235 38 00
Foto’s: www.huisvanalijn.be