Every Collection Hides Another Collection – de installatie en het boek – vormt het sluitstuk van een kunstproject dat in 2014 werd opgestart naar aanleiding van de bouw van het nieuwe provinciehuis. Na een open oproep van de toenmalige Vlaams Bouwmeester werd het voorstel van de provincie Antwerpen weerhouden als een van de vijf Pilootprojecten Kunst in Opdracht – Meer dan object.

Centraal in dit voorstel stond de bestaande provinciale kunstcollectie, die duizenden objecten telt, en het tonen ervan in het nieuwe provinciehuis. In het vorige provinciehuis leidden deze kunstwerken een ietwat verborgen bestaan in de gangen, kantoren en vergaderzalen.

Met het Gesamtkunstwerk Every Collection Hides Another Collection worden selecties van de kunstverzameling in wisselende opstellingen getoond aan de bezoekers van het Provinciehuis.

Foto: ‘Every Collection Hides Another Collection’ in opbouw. Ondertussen is de installatie volledig afgewerkt en hangt ze vol kunstwerken. Copyright: provincie Antwerpen