Zin om je gasten een eenvoudig dessert voor te schotelen? Eton mess is een Engels dessert bestaande uit aardbeien, meringue en slagroom en is super simpel om te maken! 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

100 g
kristalsuiker
scheutje
water
2
eiwitten
1/2 bakje
diepgevroren aardbeien
2 dl
room
200 g
mascarpone
100 g
bloemsuiker
1
vanillstokje

limoen

BEREIDING

Warm de suiker op met een scheutje water. Zo maak je suikersiroop.
Scheid de eieren en doe het eiwit in de mengkom van de keukenmachine. De eierdooiers mag je weggooien (of gebruiken voor een ander gerecht). Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
Verwarm de oven voor tot ongeveer 100 °C. Zet een kookpot met een scheutje water op matig vuur en strooi er de diepgevroren aardbeien in.
Meng de suikersiroop met het opgeklopte eiwit tot een meringue. Vul de spuitzak met meringue. Spuit enkele egale toefjes op de bakplaat. Bak 2 uur in de oven.
Mix de warme aardbeien tot een gladde coulis. 
Voeg de room, de mascarpone, de bloemsuiker en de zaadjes van de vanillestok in een mengkom. Voeg de zeste van de limoen toe, samen met een beetje limoensap. Klop alles op met de keukenmachine. 
Laat de coulis en de mascarponeroom afkoelen in de koelkast.
Laat de coulis en de mascarponeroom even afkoelen in de koelkast. Snijd wat verse aardbeien in stukjes. 
Bouw nu het dessert op. Verkruimel eerst de meringue in dessertglazen, leg er vervolgens enkele aardbeienstukjes bovenop en werk af met een lepel mascarponeroom. Eindig met coulis. Hou deze volgorde aan tot het glas gevuld is.

Foto: www.ambiance.be