De overgang naar het secundair onderwijs gaat gepaard met veel veranderingen: veel boeken, verschillende klaslokalen en leerkrachten, nieuwe medeleerlingen, zelf je agenda bijhouden.
Leerlingen met ADHD moeten een ware veldslag leveren om deze complexer wordende omgeving de baas te kunnen. Hoe beslis je wat in je boekentas moet en hoe orden je het allemaal? Welke zijn de dringendste taken? Hoe speel je het klaar om tijdig van de ene klas naar de andere te verhuizen en ook nog eens al je gerief bij te hebben?
Als ouder wordt er verondersteld dat je je zoon/dochter meer loslaat. Het afhalen aan de schoolpoort of de babbel met de juf is verleden tijd. De communicatie met de school verloopt nu anders, via verschillende aanspreekpersonen en op vaste momenten.
Wil je meer zicht krijgen over de uitdagingen waar je dochter/zoon voor staat in het secundair onderwijs? Wil je mee nadenken over de steun en structuur die je als ouder kan aanbieden? Teken dan in op deze workshop! De workshop is ook interessant voor ouders die een kind hebben dat binnen afzienbare tijd de stap naar het middelbaar onderwijs maakt. Een goede voorbereiding kan veel doen.

Plaats: Pastoraal Centrum,
Varkensstraat 6, Mechelen
Prijs:  €3 voor abonnees van ZitStil-magazine, €5 voor niet-abonnees
Datum: 31/01/2017
Aanvang: 20.00u
Spreker: Marjo Helsen

Www.zitstil.be.