Elizabeth & Margaret van Andrew Morton is hét boek voor de fans van Netflix’ The Crown en De hofdame.

Elizabeth & Margaret van Andrew Morton, auteur van Diana is een Britse journalist een royaltykenner bij uitstek. Hij schreef meerdere biografieën over internationale beroemdheden, Maar vestigde zijn naam met het boek Diana, haar eigen verhaal, dat internationaal een bestseller werd.

Elizabeth & Margaret is het verhaal van de onafscheidelijke zusjes Windsor. De onverwachte troonsafstand van hun oom Edward VIII veranderde de dynamiek tussen hen drastisch.

Vanaf dat moment zou Margaret voor haar zus moeten buigen en zich moeten schikken in haar nieuwe positie binnen het gezin. Elizabeth zou de capriolen van haar jongere zus geamuseerd gadeslaan, maar Margarets worsteling om haar plek binnen het koninklijke systeem te vinden, waren vaak een bron van onderlinge spanningen.

In deze biografie wordt hun relatie beschreven, van hun idyllische jeugdjaren tot de verschillende levenspaden die de beide vrouwen bewandelden na Elizabeths kroning. Morton biedt een unieke kijk op de twee zussen die ondanks het grote verschil in karakter en functie een hechte band hadden, op de impact die ze gehad hebben op de koninklijke familie, en hoe deze is veranderd gedurende de twintigste eeuw.

 

Auteur: Andrew Morton

ISBN: 9789026356421

Prijs:€ 24,99

Uitgever: Ambo/Anthos