AMUZ bericht dat de komende editie van Laus Polyphoniae het bloeiende culturele leven ten tijde van Maria van Bourgondië belicht.  Zij was in de late middeleeuwen een van de machtigste vrouwen van West-Europa. Door haar huwelijk met Maximiliaan van Oostenrijk werd het huis van Bourgondië verbonden aan dat van het machtige Habsburg. Helaas was Maria geen gunstig lot beschoren. Door een ongelukkige val van haar paard overleed zij op 25-jarige leeftijd.

In primeur al enkele namen. Een van de hoogstandjes dit festival is de Missa Aurea Triptiek: drie lezingen en drie concerten in het teken van de Missa aurea, de Gulden mis die wordt gezongen ter ere van de aankondiging van de blijde boodschap aan Maria. Een unieke kans om drie internationale topensembles aan het werk te horen tijdens deze marathon: Cappella Pratensis, Cappella Mariana en Stile Antico!

Wie mag u nog verwachten? Het magnifieke Sollazzo Ensemble, al meermaals aanwezig in AMUZ en razendsnel opgeklommen tot de allerhoogste regionen van de oudemuziekwereld, ClubMediéval, graindelavoix, Micrologus met Patrizia Bovi en een spectaculair slotconcert door Gothic Voices. 

Noteer alvast dat de ticketverkoop start op zaterdag 2 maart. U kan die dag vanaf 9.00 uur zowel online als in AMUZ uw plaatsen reserveren. 

Www.amuz.be