MOZAIK GITAAR KWARTET

 

De vier beloftevolle jonge gitaristen uit de vierwindstreken leerden elkaar kennen aan het Mozarteum in Salzburg. Mozaik Guitar Quartet zal je met hun repertoire verrassen. Enerzijds brengen ze nieuw en origineel repertoire voor gitaarkwartet van levende componisten. Anderzijds maken ze hun eigen arrangementen van bestaand repertoire zoals voor strijkkwartetten. In dit programma spelen ze een collectie van strijkkwartetten van Shostakovich, Mozart, Debussy en Puccini.

Programma:

  • Goss (1964)- From”Carmen Fantasy• 1 /.Torero – ll. Habanera – V.Gypsy Song
  • A.Mozart (1756-1791) -String Quartet No. 14 inGMajor,K.387 (arr.M.Lochery)
  • Debussy (1862-1918)- From “String Quartet inGMinor,Op.(arr.M. Lochery)11.Animéet trèsdécidé
  • Shostakovîch (1906-1975) -String Quartet No. 8 in Cminor(arr.M. Lochery) 1 Il.Allegro molto
  • Liszt (1811-1886) – Hungarian Rhapsody No. 2 (arr. W.Kanengiser/J.Minei)
  • Holst (1874-1934) – FromThePlanets, Opus32 /arr.M. Lochery) 1 /V. Jupiter, the Bringerof Jollity
  • Lochery – Symphonîc Dances

Het Mozaik Guitar Quartet ontstond in oktober 2017 toen vier beloftevolle jonge gitaristen Michael Lochery (Schotland), Hannelore Vander Elst (België), Álvaro García Peón (Spanje) en Utkan Aslan (Turkije) elkaar leerden kennen aan de Universität Mozarteum in Salzburg.

Met de naam “Mozaik” willen ze verwijzen naar het Mozarteum, waar het allemaal begon, en naar een mozaïek, aangezien ze ondanks (of net dankzij)
hun vier verschillende achtergronden toch een complementair geheel vormen.
Als kwartet willen ze hun publiek verrassen met repertoire dat het niet meteen zou verwachten van een gitaarkwartet. Met hun combinatie van verfrissend repertoire en speelse muzikale interactie laten ze niemand onberoerd.

Enerzijds brengen ze nieuw en origineel repertoire voor gitaarkwartet van levende componisten zoals Stephen Goss en Feliu Gasull i Altisent.
Anderzijds maken ze hun eigen arrangementen van bestaand repertoire. Momenteel spelen ze bijvoorbeeld een collectie van strijkkwartetten van Shostakovich, Mozart, Debussy en Puccini. Op die manier spreken ze een breed publiek aan en laten ze iedereen kennismaken met de unieke klankenwereld van een gitaarkwartet.

 

Info en reservaties

Via Orfeoproducties: info@orfeo.be of tel. 03/4491687

De reservatie is definitief na betaling op rekeningnummer BE11 3630 0198 9348 van Orfeoproducties vzw te Edegem. Gelieve de datum van het concert en het aantal tickets te vermelden.

Tickets kosten 16 Euro, 5 Euro voor -26.
Een abonnement kost 80 euro.

In de Sint-Jacobuskerk te Borsbeek

20u15 Donderdag 28 september