Het is feest bij ’t Strand van Sint-Anneke in het Fakkeltheater, iedereen wil erbij zijn en iedereen geniet met volle (warme) teugen. En dus hebben ze bij Het Achterland besloten om er op vrijdag 9 augustus een nog groter feest van te maken, met een drankje en een heuse strand-selfie toe ! Peter Van De Velde, Janine Bischops, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Henny Seroeyen maken nog tot en met 18 augustus  ‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE onveilig in de  Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.

Hier is hun niet-te-missen actie voor die avond : 
Elke man die in een kleurrijke Bermuda naar de voorstelling komt en elke vrouw die met een leuk strandhoedje komt, wordt die avond verwend: gratis een glaasje CAVA, een programaboekje én daarbovenop na de voorstelling een SELFIE op het podium met de hele cast. Als dàt geen echt strandfeest is…

SINT-ANNEKE is een zonnige, zomerse komedie geschreven door Jeroen Maes. Na “Viva Minerva”, “Café Beveren” en “De Sinksenfoor” wordt het Fakkel-Theater ingenomen voor een echte Antwearpse verhaal. Regisseur Jeroen Maes lukt er toch elke keer in om iets nieuw, doch weer een echte Antwerpse komedie te schrijven. Dit steeds in stijgende lijn, nu zitten we aan het St Anna-Strand je weet wel over het water links van de Stad Antwerpen. Vele mensen en inwoners van de stad brachten ooit eens hun vakantie door aan deze Plage … en het is nu juist dat zo herkenbaar is, waar deze komedie over gaat. Het Sint-Annastrand op linkeroever verwijst naar het voormalige dorpje Sint-Anna. Toen was het strandje een populaire trekpleister bij veel Antwerpenaren. Met een veerboot kwamen ze hierheen om van de befaamde mosselen op Sint-Anneke te genieten. Daarna kan je op het strand wegdromen bij een weids uitzicht op de Schelde, de skyline van Antwerpen en de haven. Bij de eerste woorden die de autoritaire Armand uitspreekt, begin je al onder je stoel te schuiven van het lachen met de O zo zeer herkenbare situaties! Elke acteur speelt zijn typetje met hart en ziel, soms Cru dan weer te Zot en dan weer zo gevoelig‘t STRAND VAN SINT-ANNEKE is een heerlijke komedie en laat u meer dan twee uur genieten, een primeur die je echt moet gezien hebben, niet op het strand van St Anneke maar wel in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

De cast van ‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE kreeg schitterend nieuws op de première van deze heerlijk zomerse komedie. Er gingen al ruim 4000 tickets de deur uit. Een bijzonder zonnig vooruitzicht voor acteurs Peter Van De Velde, Janine Bischops, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Henny Seroeyen. Zij maken immers tot en met 18 augustus  T STRAND VAN SINT-ANNEKE onveilig in de  Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Heel wat genodigden en BV’s waren alvast niet te houden om de “beach proof” lichamen van deze cast te aanschouwen, en vooral, hadden helemaal zin in een avondje zorgeloos genieten! Niets mooier dan spelen voor een volle zaal. Er zijn nog tickets, snel wezen is de boodschap. Het Fakkeltheater heeft de airco al opgezet voor een verfrissend uitstapje naar de Rode Zaal.

Het verhaal: In ‘T STRAND VAN SINT-ANNEKE maken we kennis met een hechte vriendenkring die we in de zomer elke dag op ‘De Plage’ terugvinden. Zo is er de strenge, autoritaire Armand die bij wijze van de spreken de zandkorrels zou tellen om te zien of er evenveel liggen als de dag voordien. Er is zijn joviale vrouw Louise (‘Wiske’) die met alles wat leeft een praatje slaat. We hebben de flamboyante kapper Maurice op het randje van pensioen, maar die nog vol vuur en al wapperend met de handen het ganse Strand kan entertainen. Simonne is ‘het moeke’ van de groep, genieten van haar oude dag zit er niet meteen in, ze heeft namelijk haar handen vol met haar rebelse kleinzoon Tobias. Deze olijke bende krijgt plots het bezoek van een nobele onbekende, hij wordt al snel ‘de bink’ genoemd, wat hij te danken heeft aan zijn imposant lichaam. Maar hij is niet erg spraakzaam, het blijft een mysterie wat hij komt doen op Sint-Anneke. Ook is er opschudding als Esra, een jonge dame met Turkse roots een stukje van hun strand inpalmt, dit leidt tot gezonde interesse bij sommigen maar tot hevig gefrons en gemok bij anderen (vooral Armand ziet zijn territorium bedreigd). Wat ze komen doen en vooral wie er in slaagt hun aandacht te trekken komt u langzamerhand te weten. Eén ding is zeker, het leven van onze habitués wordt serieus door elkaar geschud!

Script & Regie: Jeroen Maes
Cast : Janine Bischops-Simonne, Peter Van de Velde- Armand, Luc Caals-Maurice, Myriam Bronzwaar-Wiske, Kenny Verelst-Tobias, Nayat Sari-Esra, en Henny Seroeyen-de bink’.

STRAND VAN SINT-ANNEKE  is een productie van vzw Het Achterland
www.hetachterland.bewww.hetachterland.be
Fakkeltheater (Rode Zaal), Antwerpen

TICKETS
op www.fakkeltheater.be of via 070 246 036