Op woensdag 25 januari van 16 uur tot 20.30 uur klinkt district Borgerhout op het nieuwe jaar en vieren ze samen met De Roma hun 20 jarig bestaan. Het wordt een unieke Nieuwjaardrink en verjaardagsfeest met een kinderplaybackshow, de Borgerhoutse Reuskens, een nostalgische videomontage en huldiging van de Borgerhoutse dichter Ruth Lasters tijdens een exclusieve live radio-uitzending van ‘Radio Roma’.

 Uniek verjaardagsprogramma én Nieuwjaarsdrink

Districtsburgemeester, Marij Preneel, vertelt: “Twintig jaar geleden sloegen heel wat vrijwilligers de handen in mekaar om een vervallen zaal Roma, na jaren van leegstand, te renoveren en heropenen. Het begin van een fantastisch verhaal van samenwerking, engagement en vriendschap. Vandaag is De Roma een gevestigde waarde en één van dé trekpleisters in Borgerhout. Geen betere plek dus om samen te klinken op een sprankelend 2023 en nog vele mooie jaren voor De Roma. Iedere Borgerhoutenaar is van harte uitgenodigd op dit uniek en gratis feest.”

Aïssatou Cissé, districtsschepen voor cultuur, vult aan: “Het district huldigt de Borgerhoutse dichter Ruth Lasters en ook de Reuskens zijn van de partij. De aftrap wordt gegeven door de jongste talenten uit Borgerhout tijdens een kinderplaybackshow en doorheen de avond krijg je een unieke en nostalgische inkijk in 20 jaar De Roma met een exclusieve live radioshow: ‘Radio Roma’ die tegelijk te volgen is op Radio Minerva. Elke bezoeker krijgt ook gratis soep, chocolademelk of een drank naar keuze aan de bar van De Roma.”

Praktisch:

  • Woensdag 25 januari 2023, doorlopend van 16 uur tot 20.30 uur.
  • Zaal De Roma: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout.

 Gratis programma:

  • 30 uur: Kinderplaybackshowop groot podium.
  • 18 uur: Borgerhoutse Reuskens eren vrijwilligers van De Roma. Videomontage 20 jaar De Roma.
  • 20 uur tot 20.20 uur: Radio Roma: live radio-uitzending met speciale gasten zoals Borgerhoutse dichter Ruth Lasters, vrijwilligers en memorabele figuren uit 20 jaar De Roma.
  • Doorlopend: 1 gratis consumptiebon voor soep, chocomelk of drank naar keuze.

Foto: De Roma – inkomhal (c) De Roma