Na het enorme succes van de eerste EKC in Zwitserland, met 8 deelnemende landen en een onvergetelijk weekend, vonden de 2e Europese Kubb Championships plaats in Antwerpen op 5 en 6 juli 2019. 
In deze twee dagen vol met Kubb, kon elke Kubb-speler in Europa strijden voor de glorieuze titel van Europees Kubb-kampioen in het single-toernooi of in de teamcategorieën. En door deel te nemen kon u niet alleen voor uzelf winnen, maar ook punten voor uw land verzamelen en bijdragen aan het winnen van de algehele nationale ranglijst. 

Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport: “We zijn ontzettend blij dat het district Antwerpen dit Europees Kampioenschap voor de eerste keer naar Vlaanderen haalt. Kubb is op korte tijd uitgegroeid tot een populair fenomeen. Bij het eerste lentezonnetje duiken er telkens weer enthousiaste kubbers op in onze parken. Tijdens het EK Kubb willen we kubbers van alle leeftijden en niveaus bijeenbrengen met een uniek zicht op de Antwerpse skyline.”
 
Niet alleen professionelen toonden hun kubb-kunsten. Op zaterdag 6 juli kon iedereen deelnemen aan de ‘Freshman’s Cup’, een tornooi voor alle liefhebbers van het spelletje. Geïnteresseerden konden een ploeg inschrijven en werden geloot tegen andere kubb-liefhebbers. Een ploeg bestaat uit 3 personen. Er was plaats voor 64 teams. Supporters en kubbers konden onder een stralende zon genieten van randanimatie en talrijke drank- en eetstandjes.
 
Praktisch
·         Europees Kampioenschap Kubb
·         vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2019
·         Kastanjedreef, 2050 Antwerpen-Linkeroever
·         programma:
o   vrijdag 5 juli
§  9 uur: Europees Kampioenschap Kubb 1 tegen 1
§  15 uur: Europees Kampioenschap Kubb 6 tegen 6
o   zaterdag 6 juli
§  8 uur: registratie Freshman’s Cup
§  9 uur: Europees Kampioenschap Kubb 3 tegen 3 & Freshman’s Cup
§  12 uur: halve finale 6 tegen 6
§  13.30 uur: Europees Kampioenschap Kubb 3 tegen 3 & Freshman’s Cup
§  19.30 uur: Finale Europees Kampioenschap Kubb 6 tegen 6
§  21 uur: prijsuitreiking met als winnaar België!

Meer info op www.kubbeurope.com

Foto’s: Ruddy Berghmans