Tijdens de Schrijfdag op 25 maart 2017 maakt Creatief Schrijven vzw ‘De zin van je leven’ bekend. Met filmpjes waarin bekende auteurs als Kristien Hemmerechts, Jeroen Olyslaegers en Lize Spit hun favoriete zin verklappen, riep Creatief Schrijven vzw iedereen op om een eigen zelfgeschreven zin in te sturen. De organisatie ontving meer dan 300 inzendingen. Vakjuryleden Gerda Dendooven, Stijn Vranken en Tom de Cock (MNM) selecteren de tien mooiste zinnen. Die maakt Creatief Schrijven vzw vanaf 1 maart één voor één bekend op haar Facebookpagina. De winnende zin wordt feestelijk onthuld op de Schrijfdag.
Feest der zinnen
Creatief Schrijven vzw, het expertisecentrum voor al wie graag schrijft, brengt jaarlijks in een andere provincie schrijfliefhebbers uit alle hoeken van het land samen tijdens de Schrijfdag. Dit jaar vindt het evenement plaats op 25 maart in het Felix Pakhuis in Antwerpen.Tijdens de tiende Schrijfdag delen auteurs – onder wie Jeroen Olyslaegers, Katrijn Van Bouwel en Kristien Hemmerechts – hun kennis tijdens workshops en lezingen. Malin-Sarah Gozin geeft een inkijk in het schrijfproces van Beau Séjour en andere scenaristen gunnen geïnteresseerden een blik in de writers’ room.
Dit jaar trekt Creatief Schrijven vzw voluit de kaart van inclusie en diversiteit. Door samenwerking met de Vlaamse Federatie voor Gehandicapten zijn de sessies toegankelijk voor mensen met en zonder beperking. Samen met het Huis van het Nederlands biedt de organisatie ook twee workshops aan voor anderstalige nieuwkomers.
Sascha Reunes, publiekswinnaar BK Poetry Slam 2012, organiseert een impro-workshop waarbij beweging en woord centraal staan.Pascal Biras laat de deelnemers aan de workshop ‘Schrijven zonder pen en papier’ gezamenlijk tot een verhaal komen. Biras heeft door zijn jarenlange ervaring als docent Frans aan anderstaligen een creatieve methodiek ontwikkeld.
Zin van je leven
Om de tiende verjaardag van de Schrijfdag te vieren pakt Creatief Schrijven vzw uit met de ‘De zin van je leven’. Bekende auteurs stellen in een filmpje ‘De zin van hun leven’ voor. In aanloop naar de Schrijfdag verspreidt de organisatie deze filmpjes op socialmediakanalen:facebook, twitter (@creatiefschrijv) en instagram.
Vakjuryleden Tom de Cock (MNM), Gerda Dendooven en Stijn Vranken selecteren een shortlist van tien zinnen en kiezen ook de winnaar. Op zaterdag 25 maart tijdens het slotmoment van de Schrijfdag onthult Creatief Schrijven vzw de winnende zin. Die krijgt een plaats in de openbare ruimte. Wie wil, kan op de Schrijfdag één van de tien zinnen laten aanbrengen als tijdelijke tatoeage.