Van 1 tot en met 20 februari organiseren de Hypermarkten Carrefour ‘De weken van de Vismarkt’. Een initiatief om de klanten aan te sporen producten uit de zee te ontdekken en te waarderen. Om hen aan te moedigen, organiseert Carrefour een grote wedstrijd met honderden prijzen, waarvan een appartement op de zeedijk van de Panne voor een jaar. Februari is de vismaand bij uitstek in de Hypermarkten Carrefour. Dit is geen verassing want de visafdeling is er een must: de klant vindt er een enorme keuze (400 referenties), een visstand in bediening door professionele vishandelaren, schotels met zeevruchten, aquaria, een verse sushistand, …
Carrefour is echt de visspecialist in de retail. Naast de referenties afkomstig uit de duurzame visserij, stelt Carrefour in haar visafdeling een tiental producten van haar eigenKwaliteitsketen Carrefour voor: mosselen, oesters, Ardense forel, zeebaars, zalm, goudbrasem, garnalen uit Madagascar. De producten van de Kwaliteitsketen Carrefour zijn authentieke producten, uit duurzame partnerships met respect voor het milieu en prijzen altijd eerlijk. Carrefour is de enige retailer die fysiek aanwezig is in de visveiling van Zeebrugge, waardoor het rechtstreeks de beste goederen kan inkopen. Het is ook een blijk van versheid: de vis die ‘s ochtends is gekocht, is het snelst mogelijk in de winkel beschikbaar. Carrefour is ook de enige retailer die garnalen zonder bewaarmiddelen voorstelt en die in België worden gepeld.
Van 1 tot en met 20 februari organiseren de Hypermarkten Carrefour een grote informatiecampagne ‘De weken van de Vismarkt’ opdat de klant de producten uit de zee beter zou leren kennen en waarderen.
Alle over vis
Vanaf vandaag vindt de klant in zijn Hypermarkt Carrefour een brochure om alles over vis te weten: hoe vis kiezen, bewaren, bereiden, het verschil tussen wilde en kweekvis…
De vis van het jaar (door het VLAM[1] en de vissector gekozen) wordt er ook in voorgesteld, net als recepten van enkele North Sea Chefs.
Een jaar gratis aan de Noordzee
Gedurende ‘de Weken van de Vismarkt’ organiseert Carrefour België ook een wedstrijd om het eten van vis te bevorderen.
Van 1 t.e.m. 20 februari 2017 krijgt de klant per aankoopschijf van € 15 in de visafdeling van de Hypermarkten Carrefour (verse vis, voorverpakte vis en sushi) een deelnemingsbillet. Begin maart zal de trekking plaatsvinden. De eerste prijs is een appartement aan de Noordzee voor één jaar (in De Panne, met 2 kamers, gemeubeld en met zeezicht). Een prijs ter waarde van €12.000.
Diners en kookworkshops
Maar er zijn nog veel meer superprijzen :
7 kookworkshops met de North Sea Chefs in de visveiling van Zeebrugge
45 wijnkisten
45 etentjes in een visrestaurant
45 weekends aan de Noordzee
45 vispannen van TEFAL
90 kortingbonnen voor de visafdeling
Een mooi opportuniteit om de schatten uit de zee te verkennen. [1] Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw