Kwade dagen in de cultuurwereld. Men dacht het licht te zien aan het einde van de tunnel met goede vooruitzichten, maar de corona-mutanten trekken waar ze kunnen het zwarte doek naar beneden. Eén klein lichtpuntje evenementen met 200 toeschouwers zouden nog kunnen doorgaan. Niet zo evident voor alle evenementen, maar Sven De Ridder kon een oplossing vinden met het nieuw komisch stuk KERSTEKINDEREN, een kleinere zaal tot 200 bezoekers per vertoning en voorstellingen van 9 dec. 2021 tot 9 jan. 2022 in de Rode zaal van het Fakkeltheater – Antwerpen. Alles wordt gerespecteerd volgens de corona wetten, en ik mag zeggen dat ik me veiliger in deze zaal voel dan op de tram en in winkelstraten en winkels.

KERSTEKINDEREN een komisch stuk waar 100% kan gelachen worden, iets dat we nu kunnen gebruiken, tussen deze donkeren dagen zonder omhelzing, kerstdagen die zouden moeten glinsteren tussen glühwein, eten en gezelligheid. Gelukkig is er dan toch nog deze kleine ontspanning met KERSTEKINDEREN. Het is dan ook stellig aan te raden van toch maar eens buiten te komen en naar de Fakkel te komen om dit top komisch toneelstuk te komen meemaken. Sven De RidderGunter Levi Margot HallemansJoyce Beulens en Brik Van Dijck zorgen er voor dat je anderhalf uur al je zorgen vergeet en je lachspieren de nodige oefening krijgen en dat je na afloop kan zeggen, oef dat is nog eens lang geleden dat we ons zo geamuseerd hebben.

Het verhaal speelt zich af in een skioord, niets verkeerd als je weet dat twee vrienden, ook twee vaders bezorgd over hun dochters die alleen naar het skioord zijn getrokken, niet voor zo zeer te skiën maar om de bommetjes buiten te zetten. Dan krijg je een situatie van de één mag niet weten dat de andere ook daar is, en de andere wil zo ongemerkt mee door het verhaal lopen natuurlijk om te zien wat hun dochters daar zoal doen. Zo komen er echt spannende momenten zodat iedereen zich voor de voeten loopt zonder de andere het gezien heeft en dat brengt dan ook ongelooflijke scenes mee als de twee vaders en de twee dochters een appartement over elkaar hebben in het zelfde hotel. Het geheel krijgt verwarrende en amusante verwikkelingen waar je regelmatig naast je stoel beland van het lachen. Maar zoals het moet  is er een eind goed, alles goed zo iedereen goed gemutst de zaal kan verlaten. Een echte aanrader om al uw zorgen eens opzij te zetten.

De Sven De Ridder Company zal het niet laten bij deze komedy, er staat ons nog wel wat te wachten om de lachspieren verder te ontwikkelen. Vanaf 10 maart tot 03 april 2022 zal u kunnen genieten van PROPER LAKENS een plastische komedie in het Theater Elckerlyc Antwerpen. Vanaf 14 juli tot 21 augustus 2022 WEEKEND COWBOYS een western komedie van de bovenste plank waar de lachkogels je rond de oren zullen vliegen, pijlen vliegen ook mee want er komen natuurlijk indianen hun beste voet voorzetten in deze komedie.

Voor KERSTKINDEREN kan je tickets bestellen via www.fakkeltheater.be of via svenderiddercompany.be

Voor PROPER LAKENS  kan je tickets bestellen via www.elckerlyc.be

Voor WEEKEND COWBOYS kan je tickets bestellen via www.elckerlyc.be

Voor KERSTEKINDEREN zijn er twee reisvoorstellingen geplant:

woensdag 12/01/22 – 20u00 in CC Zwaneberg – Heist op Den Berg

Vrijdag 14/01/22 – 20u00 in CC Ter Vesten – Beveren