Op 9 september was het de  première in het Seeftheater van het stuk “De Sluiting van de Zoete Mossel,” een hilarische Western-komedie geschreven door niemand minder dan Vicky Verspille  en geregisseerd door John Verspille . Het publiek werd meegezogen in een rollercoaster van komische gebeurtenissen, hilarische misverstanden en onverwachte plotwendingen. De personages, stuk voor stuk kleurrijk en memorabel, brachten de zaal keer op keer aan het lachen.

Madame Roxane was de trotse eigenares van de enige saloon in het slaperige stadje Dusty Gulch. Ze woonde daar samen met Betsy Boobs, een charmante jongedame die haar eigen plekje in de wereld zocht, en Polleke, het geheimzinnige kind dat ze deelde met niemand minder dan Burgemeester Patrick Hansens, hoewel dat geheim diep begraven lag.

Polleke was een zachtaardige ziel met een spraakgebrek en een lichte mentale achterstand, maar zijn aanwezigheid in de saloon bracht altijd een glimlach op het gezicht van de bewoners van Dusty Gulch.

De saloon was een vreemde plek, met slechts een handvol klanten die de moed hadden om binnen te stappen. Sheriff Lucy Luke, een onverschrokken dame met een scherp oog voor rechtvaardigheid, was er bijna dagelijks te vinden. Kill Bill, een beruchte revolverheld die zelfs de stoerste mannen de stuipen op het lijf joeg, dronk er regelmatig zijn whisky. En dan was er nog de mysterieuze burgemeester Patrick Hansens, die de saloon als zijn tweede huis beschouwde, vooral omdat niemand anders zich in de buurt durfde te wagen als Kill Bill aanwezig was.

Op een warme zomerdag kwam er een onverwachte bezoeker de saloon binnen. Het was Stanislas Enembejes, maar iedereen noemde hem gewoon “Stanny.” Hij was de zoon van de spoorwegbaas en had een belangrijke boodschap te delen. Terwijl het stof van de woestijn nog aan zijn kleren kleefde, kondigde Stanny aan dat de spoorwegmaatschappij had besloten om Dusty Gulch te doorkruisen en dat de saloon moest worden afgebroken om plaats te maken voor de spoorweg.

Madame Roxane en de meiden waren geschokt door dit nieuws. De saloon was niet alleen hun thuis, maar ook hun enige bron van inkomsten. Ze wisten dat als de saloon zou verdwijnen, hun toekomst er somber uit zou zien.

 

In het geheim smeedden ze een plan. Ze besloten Stanny te ontvoeren en hem gevangen te houden, in de hoop dat ze losgeld konden eisen om te voorkomen dat de spoorweg werd aangelegd. Het leek een waanzinnig idee, maar het was de enige kans die ze hadden om hun geliefde saloon te redden.

Betsy Boobs werd de aangewezen verleidster. Ze zou Stanny afleiden en hem lang genoeg in de saloon houden om het plan uit te voeren. Maar tot ieders verbazing verliep alles anders dan verwacht. Betsy en Stanny werden verliefd op elkaar. Ze ontdekten dat ze meer gemeen hadden dan ze ooit hadden gedacht.

Stanny, die oorspronkelijk naar Dusty Gulch was gekomen met de bedoeling om de saloon te sluiten, besloot om zijn vader te trotseren. Hij wilde de vrouwen helpen die hij had leren kennen en waarderen. Samen met Betsy bedacht hij een alternatief plan.

Ze benaderden Sheriff Lucy Luke, die sympathie had voor hun zaak. Lucy was vastbesloten om de wet te handhaven, maar ze wilde ook dat Dusty Gulch zijn eigen karakter zou behouden. Ze stemde ermee in om de zaak van de saloon te steunen, op voorwaarde dat ze geen geweld zouden gebruiken.

Samen smeedden ze een plan om de spoorwegmaatschappij te overtuigen om een andere route te kiezen die Dusty Gulch zou sparen. Het kostte veel overtuigingskracht en onderhandelingen, maar uiteindelijk stemde de spoorwegmaatschappij toe om een alternatieve route te nemen, waardoor de saloon kon blijven bestaan.

Madame Roxane, Betsy, Polleke en zelfs Kill Bill waren opgelucht dat ze hun geliefde saloon konden behouden. Stanny, de zoon van de spoorwegbaas, bleef in Dusty Gulch en werd een gewaardeerd lid van de gemeenschap. Het stadje bleef een rustige oase in het ruige Wilde Westen, waar vriendschap en liefde soms onverwachte bondgenoten bleken te zijn in de strijd voor het behoud van wat echt belangrijk was.

Speeldata van 9 september 2023 tot 15 oktober 2023:

September > 9/9 – 16/9 – 17/9* – 23/9 – 24/9* – 30/9
Oktober > 1/10* – 7/10 – 8/10* – 13/10 – 14/10 – 15/10*  

Deuren om 19u45, voorstelling om 20u30
(*matinee: deuren om 14u, voorstelling om 15u)

Met: An Van Opstal – Bert Pittoors – Evy Bisschops – Geert Van Acker – Jan Meeusen – Marina Nijs – Nancy Carpels – Thor Van Kerckhove

Auteur:Vicky Verspille

Regie:John Verspille
Decor:Luc van Nunen
Techniek: Charly Somers

Seeftheater vzw
Diepestraat 34, 2060 Antwerpen
0424.224.550 | RPR Antwerpen
info@seeftheater.be | www.seeftheater.be