De Roma heeft een gloednieuw, reuzegroot bioscoopscherm geïnstalleerd. Het scherm is 12 meter breed. Dat is 4 meter breder dan het vorige scherm. Naast het nieuwe scherm investeerde De Roma ook in een nieuwe projector, waardoor de beeldkwaliteit nog verbetert. Door de investering kunnen er vanaf nu ook meer filmliefhebbers in De Roma terecht.

“De Roma is in de jaren twintig van de vorige eeuw ontstaan als een majestueuze cinemazaal. Door nu opnieuw een scherm in de toneelopening te plaatsen, keren we terug naar hoe het oorspronkelijk was”, leggen coördinatoren Paul Schyvens en Danielle Dierckx uit.  “Cinema Roma is altijd meer geweest dan een gewone bioscoop. Ze heeft mee de filmgeschiedenis van de stad Antwerpen bepaald. Filmliefhebbers komen naar ons voor een totale cinemaervaring in een uniek kader. Dankzij het nieuwe scherm kunnen we hen vanaf nu nog meer kwaliteit bieden.”

Het nieuwe doek werd dinsdag voor het eerst getest tijdens de voorstelling van Le Fidèle. Het scherm hangt ter hoogte van het podium, niet langer in het midden van de zaal. Het publiek zit op het balkon dat in 2015 volledig werd vernieuwd, onder meer met comfortabele stoelen. Dankzij het nieuwe scherm kunnen er bij drukke filmvoorstellingen ook extra plaatsen worden gecreëerd beneden in de zaal.

Het filmaanbod in De Roma is bijzonder divers, met een mix van bekroonde arthousefilms, documentaires en films voor een breed publiek. De komende weken kunnen filmliefhebbers er onder meer genieten van Paddington 2, Loveless, Het Tweede Gelaat en het filmfestival Banff dat een selectie brengt van de meest spectaculaire avonturenfilms.
De volledige programmatie vindt u op: www.cinemaroma.be

Foto: De Roma