Het is prachtig om te zien: de magnifieke magnolia’s met hun tedere pasteltinten, de narcissen die de Eredreef geel kleuren, de rododendrons die bloeien in bijna alle kleuren van de regenboog, het prille loof aan de bomen, de tapijten vol witte bosanemonen in onze bossen

Ons seizoensfeest, de Lente Floridylle tijdens de Paasvakantie, wordt dus weer één groot kleurrijk feest!
Laat je betoveren door de magnolia’s, ontdek met een gids de mooiste lentebloeiers, speur samen met je kind naar de gouden eieren, geniet van een heerlijk Paasontbijt in de Oranjerie of verdwaal in de tentoonstelling over botanische expedities…en pluk je eigen bosje narcissen op ons narcissenplukveld (enkel op 2 april vanaf 13 u)!

Als toemaatje komen er niet één maar twee reuzenaronskelken in bloei! De eerste zal een mini versie zijn die waarschijnlijk rond het Paasweekend  zal opengaan.
De tweede reuzenaronskelk zal een paar weken later in bloei komen.

Het bijzondere aan deze dubbele bloei is dat Plantentuin Meise voor de eerste keer zelf een reuzenaronskelk zal kunnen bestuiven. Zelfbestuiving is namelijk bij deze plant niet mogelijk want bij de reuzenaronskelk bloeien mannelijke bloemetjes 24 u na de vrouwelijke bloemetjes. Als de mannelijke bloemetjes van de eerste plant bloeien (24 u na de opening van het mooie schutblad) nemen we het stuifmeel af. Dit stuifmeel bewaren we dan in de koelkast. Als het schutblad van de tweede bloem opent, bestuiven we de vrouwelijke bloemetjes met het stuifmeel van de eerste bloem. Hopelijk gebeurt er dan het grote wonder en creëren we zo onze eigen reuzenaronskelkbaby!

Leuk weetje: de kleine neef van de reuzenaronskelk, de gevlekte aronskelk (Arum maculatum) zal op dat moment ook bloeien in de boszones van de Plantentuin.

Voor verdere info:
http://www.floridylle.be/nl/lente/
http://www.plantentuinmeise.be

Plantentuin Meise praktisch:

  • Elke dag open vanaf 9.30 u
  • 7 €; + 60 jaar en personen met beperkingen: 6 €; <4 jaar en begeleiders van personen met beperkingen: gratis; 5-18 jaar: 1 €;  studenten: 3,50 €.
  • Autosnelweg A 12 Brussel-Antwerpen, afslag 3 “Meise”.
    Bus ‘De Lijn’ 250 of 251. Vanaf het Station Brussel-Noord of het metrostation Koning Boudewijn (lijn 6).
  • contact : 02/260 09 70 –  info@plantentuinmeise.be  –www.plantentuinmeise.be