Wat is menstruatie? Hoe transformeert de menstruatiecyclus jou? Doet menstrueren pijn? Welke opties heb je om te voorkomen dat je zelf vlekken maakt? Komt de eerste keer plotseling? Wat zijn die kleine tintelingen die je voelt? Wat betekent het om de liefde te bedrijven. Hoe vindt conceptie plaats.

Alles wat je altijd al wilde weten over menstruatie (en nooit durfde te vragen) op een directe en leuke manier uitgelegd om deze veranderingen met vertrouwen en welzijn te ervaren. Omdat vrouw worden cool is, maar je moet weten hoe het werkt.

De menstruatiesituatie staat kinderen toe om te ontdekken dat er een variëteit aan lichamen is, en…

Je eerste menstruatie zal je leven totaal veranderen; je gaat menstrueren, je krijgt een cyclus en je krijgt de mogelijkheid om kinderen te krijgen.

Dit boek legt alles uit wat je moet weten om deze veranderingen met vertrouwen en probleemloos te ervaren. Want menstrueren is geweldig, maar je moet wel weten hoe het werkt. Een must-have boek voor alle meisjes die beginnen te veranderen, die net hun eerste menstruatie hebben gehad of die al een paar jaar menstrueren.

Voor kinderen vanaf 10 jaar

Cristina Torron is moeder, illustratrice en multimediaproducente. Ze tekende de comic Mammasutra en zette het seksuele voorlichtingsproject Menstruita op, waarvan De menstruatiesituatie deel uitmaakt.

Anna Salvia is psycholoog, gespecialiseerd in seksuele gezondheid en seksuele opvoeding. Ze schreef succesvolle non-fictieboeken voor volwassenen, zoals El baile de la vida en las mujeres.

Titel: De menstruatie situatie

Auteur: Cristina Torron en Anna Salvia

Uitgeverij: Houtekiet

ISBN: 9789052405193

Thema: Gezondheid

Prijs: € 19,99