‘De Kolderbrigade’ was een Vlaamse komische politiereeks van de BRT uit de jaren ’80 met in hoofdrol Romain Deconinck, Gaston & Leo onder regie van Etienne D’Hooghe en Romain Deconinck. In elke aflevering trachtte Commissaris Kolder met de hulp van zijn twee hulpinspecteurs een moordzaak op te lossen. De Kolderbrigade telt slechts zeven afleveringen, maar staat daarmee onuitwisbaar in het collectieve geheugen van de Vlaamse televisie gegrift. Take Twee brengt ‘De Kolderbrigade’ weer helemaal tot leven in het Fakkeltheater. Ben en Jerry (Ben Bervoets en Jerry Verhaert zijn agenten die een moordzaak zullen moeten oplossen. De twee klungelaars zijn daar duidelijk niet voor in de wieg gelegd en maken er telkens opnieuw een puinhoop van. Maar als ze dankzij Ben, degene die nog over het meeste gezond verstand beschikt, na vele verwikkelingen en beschuldigingen er toch  in zal slagen om een lichtpunt te brengen in deze moordzaak,  gaat Commissaris Kolder (Charley Pasteleurs) een onsympathieke, norse en chagrijnige man met alle eer lopen. Commissaris Kolder wordt bijgestaan door de kordate hulpagente Adrie (Martine De Jager). Zo brult commissaris Kolder verschillende keren per dag “Adrie, een pilleke en ne koffie, ‘k hè huufdpaain” Adrie moet haar bril op zetten want ze hoort niet goed, ja je leest niets verkeerd als ze haar bril afzet hoort ze niet. Adrie’s grootste activiteit is heel de dag rondhangen op kantoor met niets anders omhanden dan koffie drinken en haar nagels vijlen. Daarnaast houdt ze van zingen en wilt ze wel eens meedoen een zangwedstrijd.

Helena Malchanche (Linda DHaene) wordt op de hoek van de Korte en de Lange Lepelstraat ontvoerd. Ze wordt met veel geweld in een bestelwagen geduwd en dit acht dagen voor de moord op Anton Krul. Maar spreekt zij wel de waarheid tijdens de ondervragingen….

 

De ontvoerders eisen een grote som losgeld van Oscar Bol (Paul Peeters), een leep persoon die beweerd antiquair te zijn en compagnon van Krul de uiteindelijk vermoord werdt. De zaak wordt steeds ingewikkelder en om toch ergens een lichtpuntje te vinden zal De Kolderbrigade er niets beter op vinden dan hulpinspecteur Ben, te verkleden als vrouw, te laten patrouilleren op straat, hopelijk dat zij hem ook zullen ontvoeren. Het komische viertal zal nu een verdwijning en een moord moeten oplossen. De verdachten zijn Oscar Bol, Helena Malchance en Juul Zenuw (Walter De Groote) Juul  Zenuw is ook een verdachte en maakt het onderzoek nog moeilijker omdat hij alle zinnen in zijn gesprek volledig door elkaar haalt. Zo zegt hij Brol i.p.v. Bol en dromedaris voor commissaris, maar doet nog veel meer, wat uiteraard leidt tot hilarische taferelen. Lachen verzekerd en puur genieten van een nostalgische komedie.

 

Regie: Ben Bervoets

Cast: Martine De Jager, Ben Bervoets, Jerry Verhaert, Linda Dhaene, Paul Peeters, Charley Pasteleurs en Walter De Groote

Vanaf 5 april 2019 tot en met 21 april 2019 in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater

Prijs: 22
Alternatieve prijzen:  60+ STUDENT OKRA ACTIE KOLDERBRIGADE
Locatie: Fakkeltheater : Zwarte zaal  Reyndersstraat 7 Antwerpen
Beschikbaarheid:
07/04/2019 – 15:00
12/04/2019 – 20:30
13/04/2019 – 20:30
14/04/2019 – 15:00
19/04/2019 – 20:30
20/04/2019 – 20:30
21/04/2019 – 15:00

Regie: Ben Bervoets

Cast: Martine De Jager, Ben Bervoets, Jerry Verhaert, Linda Dhaene, Paul Peeters, Charley Pasteleurs en Walter De Groote

Tickets: 070/246.036 of  https://fakkeltheater.be/voorstelling/de-kolderbrigade