Gebasseerd op het ware verhaal van Wallis Simpson en koning Edward VIII

Hij gaf de troon op voor haar, zij alles voor hem…

In de roman De hertogin vertelt Wendy Holden vertelt hét liefdesverhaal van de twintigste eeuw: over twee mensen wier liefde zo groot was dat een koning zijn troon en zijn land opgaf om samen te kunnen zijn met de vrouw van wie hij hield.

  1. Wallis Simpson en haar echtgenoot arriveren in Londen. Ze hebben nauwelijks aanzien en weinig connecties en Wallis’ eerste maanden in de stad zijn eenzaam en saai. Wanneer het stel via kennissen een uitnodiging ontvangt voor een feest waar ook Edward, de prins van Wales, aanwezig is, stijgt Wallis’ ster. Met haar Amerikaanse eerlijkheid is ze een verademing voor de prins en ze worden geliefden. Wallis wordt ondergedompeld in een wereld van onvoorstelbare luxe en privileges en ze geniet van weekenden met de prins in zijn privépaleis op het terrein van Windsor Castle.

De prins zal echter moeten trouwen en zij heeft een echtgenoot. Wanneer Edward na zijn troonsbestijging weigert Wallis op te geven verandert haar sprookje in een nachtmerrie en wordt Wallis Simpson het gezicht van het grootste koninklijke schandaal van de twintigste eeuw.

De Hertogin van Wendy Holden is het tweede deel in de trilogie over de outsiders van het Britse Koningshuis

‘Fans van biografische fictie en Britse royalty zullen enorm genieten van dit sprankelende verhaal over liefde en verlies.’ – Booklist

Wendy Holden was journalist voor The Sunday Times enThe Mail on Sunday voordat ze full time auteur werd. Ze heeft meerdere romans op haar naam staan, alle bestseller. Holden woont in Derbyshire.

Titel: De hertogin

Auteur: Wendy Holton

Uitgeverij: Ambo/Anthos

ISBN: 9789026363290

Thema: Biografie

Prijs: € 23,99