VBK België en Uitgeverij atlas Contact zijn trots om te kunnen aankondigen dat ‘De goede zoon’ van Rob van Essen op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2019 staat!

In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek, reizen twee mannen af naar het zuiden omdat er problemen zijn gerezen bij een geheim project waaraan ze jaren geleden hebben meegewerkt. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s.
De goede zoon is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.
 
Rob van Essen (1963) is auteur van bejubelde romans en verhalen. Zijn werk stond op shortlists van verschillende prestigieuze prijzen, zijn laatste bundel Hier wonen ook mensen ontving Van Essen de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Zijn laatste roman, Winter in Amerika, oogstte veel lof.
 
1 oktober 2018 • Rob van Essen – De goede zoon• paperback € 21,99 • 384 pag • isbn 9789025453411 • e-book € 12,99.