Hoogstaand theater, met een professionele regie en vertolking dat is wat het Noordteater brengt met het stuk DE BELOFTE’ een tragikomedie van de auteur Haye van der Heyden. Hij schreef ’De Belofte’ speciaal voor John Kraaykamp sr. en ontving hiervoor in 2002 de Visser-Neerlandiaprijs. Van der Heyden studeerde enige jaren Nederlandse taal en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Zijn theatercarrière begon bij de film van ome Willem. Daarna richtte hij het cabaretgezelschap Purper op, waar hij de eerste vijf jaar aan verbonden bleef. Later ging hij zich meer bezighouden met het schrijven van toneelstukken en ook televisieseries. Met zijn toneelwerk heeft Van der Heyden enkele onderscheidingen gekregen. Naast televisiewerk schrijft Van der Heyden ook romans en kinderboeken. Hij regisseert ook, o.a. verschillende theaterprogramma’s en theatershows van Ivo Niehe en was de bedenker van de naam van de televisiehit Big Brother. Antonio Albaledejo volgde een regisseurs opleiding bij A.K.V.T. te Drongen en een auteursinitiatie in het Stalteater te Oelegem hij regisseerde verschillende toneelstukken waaronder, Klatergoud, vernissage, Grondregels, Vrouw eet man, konijnenpijp enz .

Het verhaal: Louis een gefortuneerde maar al gepensioneerde zakenman, die een neus heeft voor wat vrouwen denken, voelen en mooi vinden hij is smoorverliefd op zijn tweede vrouw Els waarmee hij intens gelukkig is. Wanneer zijn veel jongere vrouw na een slepende ziekte overlijdt, neemt zijn leven een onverwachte wending. Aan haar sterfbed moet hij Els beloven dat hij na haar dood weer zal proberen gelukkig te worden. Het blijkt een belofte waar hij niet onderuit kan komen en waarin vijf vrouwen een belangrijke rol spelen. De vijf vrouwen doen elk hun uiterste best hem te troosten en elk van hen heeft er belang bij om hem voor zich te winnen.

‘De belofte’ is een tragikomisch stuk over de liefde en de dood met een diepsnijdende drama over verlies met sterke emotionele momenten, maar met de nodige verfijnde humor tegelijk ook een ontroerend liefdesverhaal dat u zeker niet mag missen! Prachtige cast, prachtig vertolkt, een must in de theaterwereld.

Auteur: Haye van der Heyden

Regie: Antonio Albaledejo

Cast: Rik Lewijze, Lieve De Hert, Joke Van De Velde, Hilde De Backer, Tilly Van Doosselaere en Rosalie Delforge

 

Donderdag 18/04
Vrijdag 29/03 05/04 12/04 19/04
Zaterdag 30/03 06/04 13/04 20/04
Zondag 24/03 31/03 07/04 14/04

Aanvang avondvoorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag om 20:15 u. Zondag matinee om 15 u.
Tickets reserveren