Rotonde vzw, ondernemend in de zorg voor mensen met een beperking, krijgt er een nieuwe vestiging bij: dagcentrum DAG, gelegen aan de Groenendaallaan 379 in het noorden van Antwerpen. DAG is een onderdeel van WAG, dat 2 jaar geleden fuseerde met Werminval. Samen willen Werminval en WAG zich focussen op de verdere uitbouw van het maatwerkbedrijf. In die nieuwe beleidsvisie behoort het dagcentrum DAG niet meer tot de kernopdracht van de organisatie. Zo kwam Rotonde in beeld. Sinds 1 januari 2017 maakt DAG officieel deel uit van vzw Rotonde. DAG is actief sinds september 1994 en beschikt over een ploeg van 15 werknemers. 46 mensen met een beperking krijgen er dagopvang in verschillende ateliers. Net zoals dat het geval is bij Rotonde, is er een actieve ouderwerking en kunnen de begeleiders rekenen op de hulp van gedreven vrijwilligers.

De nieuwe samensmelting werd gevierd tijdens een feestelijke editie van Rotonde Carrousel, een netwerkmoment georganiseerd door Rotonde, dat voor de gelegenheid plaatsvond in de gebouwen van DAG. Een talrijk opgekomen publiek werd toegesproken door Dirk de Kort (voorzitter Rotonde vzw) en Caroline Bastiaens (voorzitter Werminval). “Ik ben als voorzitter heel blij om vanaf 1 januari DAG als nieuwe telg van de Rotondefamilie te mogen verwelkomen, en ik dank dan ook graag Werminval om aan ons te denken”, vertelde Dirk de Kort. “Een dikke merci aan iedereen hier bij DAG en Rotonde die de samenwerking het afgelopen jaar mee heeft vorm gegeven.”
Caroline Bastiaens is ervan overtuigd dat dankzij deze samenwerking een goede dienstverlening verzekerd blijft in de regio Antwerpen-Noord, zowel voor de huidige als voor nieuwe cliënten. “We wensen jullie als dagcentrum het allerbeste en blijven ook vanuit Werminval open staan voor verdere samenwerking in de nabije toekomst”, voegde Caroline Bastiaens er nog aan toe.

Door de nieuwe financieringsmechanismen in de zorgsector komen de voordelen van schaalgrootte extra aan bod. Het samengaan van DAG en Rotonde kadert in deze beweging. Samen staan de organisaties sterker in tijden van verandering zoals deze. “Met meer dan 260 medewerkers, een 320-tal cliënten en een mooie geografische spreiding van woningen en campussen, hebben we sterke troeven in handen om het zorgaanbod in Brasschaat en de ruime omgeving te verzekeren en verdere groei te garanderen.”, aldus nog Eric Avonts, algemeen directeur Rotonde vzw.