Staat Antwerpen al een tijdje op je ‘must visit’-lijstje? Dan heb je 1, 2 en 3 oktober nog een extra reden om naar deze levendige stad af te zakken. Tijdens het culinair festival Smaakmeesters stellen tal van Antwerpse horecazaken hun gastronomisch vakmanschap tentoon, van waanzinnige cocktails tot tongstrelende dessertjes. Op zondag, de laatste dag van Smaakmeesters, pakt het festival uit met een gloednieuw en uniek concept: Smaakmeesters Deluxe.

Kom proeven!
Innovatieve foodconcepten, gespecialiseerde chocolatiers of familierestaurants waar het meesterschap van generatie op generatie wordt doorgegeven: de deelnemers van Smaakmeesters 2021 zijn weer bijzonder divers. Stuk voor stuk verleiden ze je met proevertjes van hun specialiteiten aan democratische prijzen van 3, 5 of 8 euro die je op een van de eetpleinen gezellig kan op eten. Je kan ook gaan voor een Smaakmeesterssuggestie: een gerecht of drankje dat de ziel van de zaak perfect vat. Kiezen is verliezen, gelukkig kan je op Smaakmeesters zo veel proeven als je zelf maar wil.

Wanneer je door de stad wandelt, herken je de deelnemende zaken meteen aan de ballonnen en borden die buiten staan. Ga je liever gericht op zoek naar je favoriete zaken? Gebruik dan de website smaakmeesters.be of de brochure met een overzicht van alle deelnemers én handige kaarten. Je kan deze afhalen aan het infopunt op de Groenplaats, bij de deelnemende zaken of bij de toeristische infopunten van de stad op de Grote markt of in het Centraal station.

Smaakmeesters Deluxe
Ben jij een echte foodie? Of droom je al lang van een bezoek aan een sterrenrestaurant? Dan is Smaakmeesters Deluxe zéker iets voor jou. De topchefs in Antwerpen staan klaar om jou te ontvangen voor de eerste editie van dit exclusieve event. Dit jaar pakt Smaakmeesters uit met dit speciaal Deluxe-concept waarbij je niet een, niet twee maar zelfs drie restaurants in één maaltijd bezoekt.
Op zondag 3 oktober verrassen heel wat Antwerpse topchefs je met een heerlijk driegangenmenu, waarbij elke gang in een ander restaurant wordt geserveerd. Je hebt de keuze uit 9 verschillende gastronomische arrangementen, die vind je hier. Boek snel een tafeltje!

Tekst: Elise Coppens

Foto: www.ambiance.be / www.antwerpen.be