Antwerpen Proeft, dat in 2017 van vrijdag 28 april tot maandag 1 mei plaatsheeft aan de Waagnatie, lost een tweede reeks deelnemers.

Een van de namen die opvallen, is 5 Flavors Mmei. Het restaurant op het Antwerpse Zuid werd door culinaire gids Gault&Millau gekroond tot Aziaat van het Jaar 2017. Maar ook bij Michelin was het prijs voor chef-kok Leung Kwai Lam, bekend om zijn geperfectioneerde dimsums en technieken uit de Chinese medicinale keuken: 5 Flavors Mmei maakte recent zijn debuut in restaurantgids Bib Gourmand van Michelin.

Daarnaast bracht Leung Kwai recepten aan voor ‘Kip op het menu’ en ‘Ei op het menu’, boeken van auteur en superfoodie Luc Hoornaert die beide in april 2017 verschijnen bij Lannoo. Andere contribuanten zijn tweesterrenchefs Christophe Hardiquest (restaurant Bon-Bon en Richard van Oostenbrugge (restaurant Bord’Eau), en driesterrenchef Peter Goossens (restaurant Hof van Cleve).

Wie kun je nog verwachten op Antwerpen Proeft? Op de nieuwe lijst met 8 deelnemers prijkt ook Ellis Gourmet Burger, dat de handen in elkaar slaat met topchef Wouter Keersmaekers van het gerenommeerde restaurant De Schone van Boskoop uit Boechout. Keersmaekers, goed voor 3 koksmutsen in Gault&Millau, was in het najaar van 2016 te zien in ‘Het goeie leven’. Dit tv-programma haalde in Vlaanderen week na week de top 10 van kijkcijfers.

Tweede reeks deelnemers Antwerpen Proeft

– Restaurant Marcel ° ^
– Restaurant In de Oude Stempel ° ^
– Restaurant Umamido
– Restaurant Zaowang
– Patissier-chocolatier Joost Arijs ¨
– Bakker-patissier Konditori ¨
– 5 Flavors Mmei ° ^
– Ellis Gourmet Burger / De Schone van Boskoop ° ^ ^ ^

° Opgenomen in Michelin | ^ Koksmutsen bij Gault&Millau | ¨ Opgenomen in Gault&Millau

Meer namen volgen in februari 2017. De in december 2016 bekendgemaakte deelnemers vind je op www.proeft.be/stands1.

Tickets voor € 7 euro inclusief o.a. gratis welkomstdrankje

Sterrenchefs, gesmaakte restaurants, bekende koppen en de betere foodtrucks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechtjes aan. Gratis kookdemonstraties en culinaire workshops zijn een andere attractie van het vierdaagse festival, het programma is in de maak en hierover hoor je later meer.

Tickets voor de elfde jaarlijkse editie van ‘de grootste culinaire show van België’ (Gazet van Antwerpen) bestel je online op www.proeft.be/tickets. Het voorverkooptarief, inclusief onder meer een gratis welkomstdrankje op het festival én achteraf een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze, is € 7 voor een dagticket en € 13 voor een combiticket.

Meer informatie: www.proeft.be en www.facebook.com/AntwerpenProeft