Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei 2024 stond Antwerpen weer helemaal in het teken van culinair genieten en het goede leven. Aan de Waagnatie vond de 16de editie van restaurantfestival Antwerpen Proeft plaats. Het werd een nog groter succes dan in 2023.

De affiche was er een om in te lijsten, met onder anderen driesterrenchef Viki Geunes (restaurant Zilte), Joodse chef-kok Tulli Padwa, bekend van ‘Shalom Allemaal!’ op Play4, sterrenchef en tv-kok Roger van Damme (Het Gebaar), sterrenchef Wout Bru (Le Grand Verre), tv-kok Wim Ballieu (Balls & Glory) en culinair bestsellerauteur Sandra Bekkari.

Verder werd het binnengedeelte van het festival en de Waagnatie in een nieuw jasje gestoken: veel groen, open stands en industriële chique.

“Vorig jaar was Antwerpen Proeft een schot in de roos, maar bomen groeien niet tot in de hemel,” vertelt organisator Ward Ramaekers. “De line-up was dit jaar natuurlijk top en alweer een sterrenparade en ook onze nieuwe look wordt enorm gesmaakt, maar dat het dit jaar opnieuw een dikke hit zou worden, hadden we niet helemaal zien aankomen. Dat er zelfs een schep bovenop zou gaan, al zeker niet. We waren misschien ook niet 100% voorzien op deze massa en drukte, waardoor het hier soms een gekkenhuis was. Ik bespaar je de smeuïge details.”

Ramaekers vervolgt: “Dat dit het eerste zomerse weekend van het jaar was, zoiets moet natuurlijk ook lukken. Mensen hebben er bij mooi weer nu eenmaal meer goesting in.”

De volgende editie van Antwerpen Proeft heeft plaats van donderdag 1 mei (Dag van de Arbeid) tot en met zondag 4 mei 2025. De locatie voor deze 17de editie is opnieuw de Antwerpse Waagnatie, zowel outdoor als indoor.