Het verkeersondersteuningsteam van de regio City hield zondagmiddag een controleactie op het Sint-Jansplein. Er werden 38 bestuurders gecontroleerd, 2 van hen testten positief op drugs. Niemand had te veel gedronken. 1 persoon die onder invloed reed van drugs bleek vrij onder voorwaarden. Door het gebruiken van drugs schond hij zijn voorwaarden. 5 buitenlandse bestuurders bleken nog openstaande boetes te hebben. Van hen werd 650 euro geïnd.

Het wijkteam van Borgerhout controleerde zondagnamiddag ter hoogte van de Provinciestraat en de Ploegstraat (het Giraffenplein). 93 personen werden gecontroleerd. 1 BMW werd in beslag genomen omdat hij niet verzekerd was en de bestuurder (18) geen rijbewijs kon voorleggen. Ook een bromfietser reed rond zonder geldig rijbewijs. 
Het wijkteam van de Unolaan merkte dan weer een bromfietser op die rondreed zonder helm en zonder nummerplaat. Aanvankelijk probeerde hij aan de controle te ontsnappen en onderweg gooide hij ook zakjes groen kruid weg. De politie kon hem staande houden in de Merksemsesteenweg. Er werd 10 gram cannabis gerecupereerd. De bromfietser werd gearresteerd, zijn bromfiets, zijn cash geld en zijn drugs werden in beslag genomen.

Het wijkteam van het Kiel controleerde zondagochtend samen met de mobiele eenheid een overlastinstelling in hun werkgebied. Tijdens de controle werden 2 illegale personen aangetroffen. 4 personen hadden drugs op zak en 1 iemand een verboden wapen (mes). Er werden verschillende aanwijzingen gevonden van drugsgebruik op locatie. Het wijkteam volgt de zaak verder op.
Het wijkondersteuningsteam van de Borrewaterstraat kon dan weer een dealer vatte in de omgeving van de Collegelaan. De illegale man had 515 euro, 10 gram heroïne en kleine hoeveelheiden cocaïne en hasj op zak.

Tot slot controleerde het wijkteam van de Stuivenbergwijk samen met de mobiele eenheid Duinplak. Iedereen die zich op het plein bevond werd gecontroleerd. 4 personen bleken illegaal in ons land, 1 van hen had 12 gram cannabis verstopt in zijn broek. 1 andere persoon had een gebruikershoeveelheid marihuana op zak. Op verschillende plaatsen op het plein werden nog gebruikershoeveelheden drugs aangetroffen. Het wijkteam controleerde nadien ook op het Jos Verhelsplein, het Vincent Van Goghplein en de Geelhandplaats. Daar werden geen inbreuken vastgesteld.