De teams van de regio Oost organiseerden dit weekend een actie tegen allerhande vormen van overlast. De actie werd georganiseerd door twee aspirant-commissarissen van de politieschool. Er werd gepatrouilleerd in burger en in uniform en gevolgd via de veiligheidscamera’s. 

Er werden 12 boetes uitgeschreven voor sluikstorten en 21 voor parkeerovertredingen. Er werden 2 lachgasflessen in beslag genomen. 2 bestuurders droegen geen gordel en van 2 voertuigen bleek de keuring vervallen. 3 personen werden voorgeleid, zij worden verdacht van het verhandelen van cannabis.

Het wijkteam van het Eilandje en het verkeersondersteuningsteam controleerden 102 voertuigen ter hoogte van de Vleeshuisstraat en de Oosterweelsteenweg. 2 bestuurders reden onder invloed van drugs. 1 gecontroleerd rijbewijs bleek vals. 1 voertuig was al een jaar niet meer gekeurd en 2 bestuurders met een voorlopig rijbewijs reden zonder begeleider. Tot slot zat 1 bestuurder zonder gordel achter het stuur en een andere met de gsm in de hand.

Ook in de Stuivenbergwijk werd door het wijkteam gecontroleerd. Een zaak die verplicht werd te sluiten wegens inbreuken tegen de coronawetgeving was toch geopend en werd door de politie opnieuw gesloten. Een voertuig dat door de wijk vlamde werd aan de kant gezet voor een controle. De bestuurder deelde droog mee dat zijn rijbewijs al was ingetrokken voor eerdere inbreuken. Hij had ook drugs op zak. Zijn wagen werd door de magistraat met beslag verzwaard. 3 personen werden beboet voor sluikstorten. Eén man had gewoon een zetel achtergelaten op het voetpad. In totaal werden nog 9 verkeersinbreuken beboet.