Een allergie of intolerantie? Op zoek naar betrouwbare informatie over ingrediënten, voedingswaarden of duurzaamheid? De unieke website Productzoeker biedt via filtering diepgaande info over voedingsproducten van de huismerken van de Colruyt Group, zoals Boni Selection, Everyday en Graindor. Doel: een nieuwe stap naar meer transparantie en duidelijke productinformatie om zo klanten te ondersteunen bij bewuste voedingskeuzes. Productzoeker is voor iedereen die bewust(er) wil of moet eten, uit noodzaak, voor hun eigen welzijn of voor een betere wereld. We leven bovendien in complexe tijden met een overaanbod aan informatie, wat vaak voor onzekerheid en verwarring zorgt. Productzoeker maakt daar komaf mee en wil de consument vlotter toegang geven tot transparante en betrouwbare productinformatie.
14 wettelijk vastgestelde allergenen
Bij een aantal voedingsprofielen is de nood aan betrouwbare informatie vandaag heel hoog. Denk maar een mensen met voedingsintoleranties en –allergieën. Daar focust de website zich in eerste instantie dan ook op: er kan bijvoorbeeld worden gefilterd op de 14 wettelijk erkende allergenen. In een volgend stadium zal het platform zich toespitsen op mensen die vegetarisch of veganistisch willen eten. Ook vind je bij de producten info over de gemiddelde voedingswaarden, hoe je ze moet bewaren en waar ze vandaan komen.
How to?
Surf thuis, op het werk of onderweg naar productzoeker.be en zoek op onder meer ingrediënten, benaming, trefwoorden en barcode. Via deze filtering vindt de consument vlot de huismerkproducten die voldoen aan zijn persoonlijke voedingsbehoeften. Consumenten kunnen zich bovendien ook aanmelden om deel te nemen aan vergelijkende smaaktesten van producten. Zo kunnen ze mee feedback geven over de samenstelling van nieuwe producten of de aanpassing van bestaande producten.
Aanvulling bij apps
Met Productzoeker is Colruyt Group niet aan zijn proefstuk toe. In 2016 lanceerde de groep SmartWithFood, een handige app waarmee je in de winkel de barcode van een product kan inscannen om in een oogopslag te zien of het tegemoet komt aan de ingegeven vereisten en voorkeuren. Daarnaast bestaat ook MyColruyt App, een shopping buddy die klanten helpt om slimme boodschappenlijstjes te maken. Productzoeker is de nog grotere, algemene database die klanten kunnen raadplegen vooraleer ze hun boodschappen willen beginnen. Productzoeker biedt de meest volledige informatie over de huismerkproducten die verkrijgbaar zijn in de voedingswinkelformules van Colruyt Group (Colruyt, Okay, Bio-Planet, Spar Colruyt Group en Collect & Go): Everyday, Boni Selection, Graindor-koffie, aperitieven en sterke dranken.