Hoe kunnen we vrijheid vinden als we worden onderworpen aan “blinde” machines? Hoe kunnen we voorkomen dat we ondergeschikt worden aan deze systemen? Hoe kunnen we gebieden van het onbekende behouden waarin we niet worden gedefinieerd door externe factoren?

“ONON” bouwt een allegorie op van onze tijd: een half mens, half mechanisch systeem dat de mogelijkheid biedt om te overwegen wat het betekent om een ​​”gestructureerd mens” te zijn.
“ONON” onderzoekt speels de fijne lijn tussen de stabiliteit van bestaande structuren en de tegelijkertijd fragiele en sterke mens erin. Materiële en digitale systemen bepalen steeds meer de wereld van vandaag. Om niet onder deze systemen te vallen, moeten we er rechtstreeks mee omgaan.
“ONON” wil de (inter) afhankelijkheid tussen het menselijk lichaam en anonieme systemen beter begrijpen.

In de afgelopen jaren is Clément Layes bezig geweest met ritme als een fundamenteel element in zowel het theater als in het ‘echte leven’. In de groepsvoorstelling ‘The Eternal Return’ (2017) werd ritme opgevat als een fenomeen dat liminale ruimtes blootlegt, zoals een product van onze dagelijkse acties. In “The Emergency Artist” (2018) diende ritme als een pauze, een element van syncopatie dat de tijdelijke structuren van ons bestaan ​​onderbreekt, in staat is om ze op te schorten en in vraag te stellen. In “ONON” duur en continuïteit staat centraal in het werk, en wordt een verkenning van de “longue durée” van deze systemen en om de ritmische relatie tussen persistente systemen en onze dagelijkse acties te doorlopen.

Choreografie  Clément Layes prestaties  Asaf Aharonson, Nir Vidan, Cécile Bally toneel  Jonas Maria Droste, Clément Layes  Light  Ruth Waldeyer geluid  Steve Heather  kostuum  Malena Modéer video  Christopher Hewitt dramaturgie  Jonas Rutgeerts internationale communicatie  Inge Koks pers en productie  björn & björn

productie  Public in Private / Clément Layes  coproductie Platform 0090, C-Takt gefinancierd door het Berlijnse Senaatsdepartement voor Cultuur en Europa met steun van SOPHIENSÆLE Berlijn

12, 13, 14, 15 December 2019 @ Sophiensaele, Berlin (DE)

Foto’s: Barbara Antal / www.0090.be