Een traditioneel Schots koekje dat je vol smaken kunt verpakken, zandkoek is opmerkelijk eenvoudig om in je eigen huis te bakken. Hier leggen we uit hoe je een rijk en boterzacht zandkoekje maakt met pittige citroen en een vleugje lente.

Ingrediënten:
120 g bloem
1/4 theelepel zout
60 g kristalsuiker
1 1/2 theelepel lavendel
1 theelepel fijngeraspte citroenschil
110 g ongezouten boter, zacht
1/2 theelepel vanille-extract
Pure rietsuiker om te besprenkelen

Voorbereiding:
Roer de bloem en het zout samen in een kleine kom en zet apart.
Maal een eetlepel suiker licht samen met de lavendel en de citroenschil.
Giet het lavendelmengsel, de overgebleven suiker en de boter in een grote kom en roer tot een gladde massa. Voeg het vanille-extract toe.
Voeg de bloem en het zout toe aan het mengsel en roer tot er een pasta ontstaat. Vorm een ​​schijf en wikkel stevig in plasticfolie. Zet 30 minuten in de koelkast.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en zet apart. Rol het deeg uit tot het ongeveer 5-6 mm dik is. Snijd in vormen en leg ze op het voorbereide vel.
Bestrooi met een beetje rietsuiker en zet dan 15 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 ° C / gasstand 3/325 ° F.
Bak de zandkoekjes 12-14 minuten tot ze lichtbruin zijn aan de randen. Laat vijf minuten afkoelen op de schaal. Uw zandkoek kan dan maximaal vijf dagen in een luchtdichte verpakking worden bewaard.

Foto: www.visitbritain.com