Chloé Lauwers auteur van Chloé Kookt is een 21 jarige studente met een ongelofelijke passie voor eten en alles daar rond. Woont in Kapellen, Antwerpen en Leuven. Studeert geneeskunde aan de KuLeuven. Uiteraard zit ze op kot en probeer ze bijna iedere dag zelf te koken met verse producten. Graag zou ze ook alle studenten willen inspireren met mijn simpele en vooral lekkere receptjes. Koken is iets heel dankbaars. Niemand wordt toch slecht gezind van lekker eten? Haar geheim: “Liefde gaat door de maag”. Op die manier scoor ik nog elke dag punten bij mijn vriend. Haar liefde voor koken begon al als kind. Dit uitte zich dan voornamelijk in het bakken van cupcakes, pannenkoeken, taarten,.. enzovoort. Vanaf het middelbaar is dit verder uitgebreid naar het koken van verschillende gerechten. Ze postte ook regelmatig haar creaties op haar persoonlijk account van instagram. Daarop kreeg ze steeds vaker reactie. Niet veel later zette ze de een eerste post op mijn nieuw profiel: “chloekookt”. Tot op heden word ze nog steeds overstelpt met allemaal lieve en aanmoedigende berichtjes, die ze van jullie dagelijks mag ontvangen.

Toegankelijk, fris en creatief: dat is hoe je de keuken van Chloé Lauwers kan definiëren. Onder de naam @chloekookt deelt ze dagelijks haar succesrecepten via Instagram. Intussen gaan duizenden mensen, jong en oud, elke dag aan de slag met haar eenvoudige en elegante recepten. Chloé’s kookstijl valt niet meteen onder een label te brengen. Ze houdt van een gevarieerde keuken: van een vegan kokoscurry tot een romige pasta met zalm, van Vlaamse klassiekers tot toppers uit de wereldkeuken. Van alles een beetje, van niets te veel: zolang alles in balans blijft.

In dit kookboek vind je meer dan 70 recepten waarmee je van ’s ochtends tot ’s avonds alleen maar lekker eten op tafel zet. Thuis en op kot!

 

Auteur: Chloé Lauwers

ISBN 978-94-6383-275-5
Prijs: € 27,00

Uitgever Pelckmans