Zin in een romig en zoet dessert, zonder het schuldgevoel? Dan is deze vegan Chinese mango pudding echt iets voor jou! De fruitige en zoete toetsen van de mango gaan perfect samen met de romige kokosmelk. ©Kind of Asian -Kamwoj Man   

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

1/2 tl
agaragarpoeder
250 g
rijpe, lekkere mango, in blokjes
100 ml
plantaardige ongezoete yoghurt
150 ml
kokosroom -of kokosmelk

schil van 1 limoen, zonder de witte binnenkant
100 g
witte suiker, of rietsuiker

sap van 1/2 limoen
25 g
vegan witte chocolade
80 g
mango, in kleine blokjes

honing of vegan vloeibare vloeistof

gehakte (thaise) basilicum of munt

limoensap

BEREIDING

Doe 50 ml water en het agarpoeder in een kleine sauspan. Beweeg de pan rond om agarpoeder en water te mengen, en poeder aan de wand van de pan mee te pakken. Laat 10 minuten staan. Pureer de mango. Zet apart. Als je de mangopudding op bordjes wil serveren, vet de vormpjes dan licht in met een neutrale olie. Doe na 10 minuten de kokosroom- of melk, yoghurt, 50 gram suiker en limoenschil ook in de pan met agarpoeder. Warm het geheel, roerend met een pannenlikker, op middelhoog vuur op tot het kookt. Zet het vuur lager. Controleer na 2 minuten zacht doorkoken of er spikkeltjes agarpoeder op de pannenlikker te zien zijn.. Zo ja, kook dan nog een 1 minuut door. Zet het vuur uit en laat 5 minuten afkoelen. Zeef een derde van het warme kokos-yoghurtmengsel bij de mangopuree, roer goed. Doe de rest van het mengsel en het sap van de ½ limoen ook bij de mangopuree, goed roeren. Verwijder de limoenschilletjes. Proef en doe er meer limoensap en meer suiker bij indien gewenst. Agar agar stolt bij 40°C Werk dus snel; je wil niet dat het afgekoelde agar-mengsel de mangopuree niet meeneemt in het stollingsproces. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes waarin je de pudding wil serveren. Laat ze minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Als je ze los op bordjes wil serveren dan moeten ze 8 uur in de koelkast.

Garnering: Snij voor de gemarineerde mango kleine blokjes uit een dikke plak mango. Meng de mango met een beetje limoensap, vloeibare zoetstof en gehakte basilicum en/of munt. Gebruik niet te veel kruiden, die kunnen overheersend zijn. Garneer met de gehakte chocolade en gemarineerde mango.

Foto: www.ambiance.be