De kerstbomen zijn amper verdwenen en daar zijn de draken al. Dit jaar valt het Chinese Nieuwjaar op 28 januari en viert men het jaar van de Haan. Een uitgelezen moment voor Carrefour om een twintigtal nieuwe Aziatische kant-en-klaargerechten te lanceren, en nog eens zoveel referenties in droge voeding, naast een nieuwe originele, gezonde en evenwichtige formule.

Grootste assortiment van bij ons en van elders
Carrefour biedt haar klanten het grootste assortiment aan verse Belgische producten (vlees, groenten, vruchten, brood,… ) maar laat ook de liefhebbers van de wereldkeuken niet in de kou staan. Carrefour heeft inderdaad de breedste afdeling Wereldkeuken in de retail (3600 verschillende referenties) en meer specifiek de rijkste keuze in Aziatische producten (bijna 400). In totaal lanceert Carrefour een veertigtal nieuwigheden. Dit alles laat Carrefour toe om een complete en moderne maaltijdoplossing aan te bieden. Zo wordt nog meer verscheidenheid gebracht in een segment dat nog steeds sterk groeit.
Droge voeding uit verre oorden
De etnische afdeling wordt 26 nieuwe referenties rijker met voornamelijk kruiden, sauzen en ingrediënten die nodig zijn om met succes authentieke gerechten te maken : pappadums, currypasta, woksaus, soba, fortune cookies, enz. Maar het aanbod aan Aziatische producten beperkt zich niet tot het etnisch rayon in de droge voeding.
Op smaakontdekking in de versafdeling
Het assortiment Aziatische borrelhapjes werd totaal herzien en stelt 7 nieuwigheden voor. Het motto is kwaliteit, keuze en verrassing met innovatieve producten of producten die nog niet verkrijgbaar waren in de retail (veggie nems met Hoisin en rode curry, Nems metwasabi, enz).
Nieuwe formule: een gezonde en evenwichtinge maaltijd in ronde bakjes
Voor de lekkerbekken Carrefour in de traiteurafdeling een praktische, gezonde en lekkere oplossing in haar huismerk voor: drie gerechten in ronde bakjes van 450G, met veel groenten.
Varkensvlees met Sataysaus en knapperige groentjes, zoals erwten, peultjes, wortelen, courgette, geserveerd met basmatirijst.
Kip in groene currysaus, met Edamame, courgette en broccoli, geserveerd met noedels.
Gado-Gado met kip, arachidesaus, groene en rode paprika en basmatirijst.
Twee nieuwigheden om ‘Happy Moments’ met het ganse gezin te beleven
Er zijn nu 7 verschillende Aziatische gerechten in het « Happy Moments » gamma met nieuwe recepten (b.v. zoetzure kip) en 2nieuwigheden :
Curry Massaman met rundvlees, kokosmelk, aardappelen, wortelen en cashewnoten.
Pekingeend met baby maïs, bamboescheuten, champignons, sluimererwten, paprika, judasoor.
Vierkante porties ronde prijzen
Wegens het succes van twee Aziatische gerechten met een ‘Ronde Prijs’ krijgt het hele gamma klassieke Aziatische recepten (bestaande uit 5 gerechten, waaronder scampi’s met rode curry en pekingeend) van vierkante schotels (350G) een Ronde prijs.

Blue Elephant
Ook nieuw: 5 Blue Elephant-producten van het gelijknamige restaurant, die het assortiment Aziatische kant-en-klare gerechten aanvullen.

Gastronomie uit de hele wereld
Ook de andere afdelingen uit de Wereldkeuken worden uitgebreid. Ontdek de Butter chicken, een authentiek Indisch recept (van Isali) en (vanaf 29 januari) 3 schotels met aperitiefhapjes uit India, Brazilië of Libanon.