Carrefour België lanceert de Kwaliteitsketen Carrefour voor hoevekippen die zijn opgegroeid zonder antibiotica en hun immuunsysteem konden opbouwen door plantaardig voedsel te eten. Met deze keten voldoet Carrefour België aan de verwachtingen van de consument en doet het bedrijf haar best om authentieke kwaliteitsproducten aan te bieden, en dat voor een correcte prijs.

Unieke en vernieuwende fokmethode
De nieuwe keten voor hoevekippen in de Kwaliteitsketen Carrefour speelt in op de kwaliteitswensen van de consument. Er wordt extra aandacht besteed aan de manier waarop de hoevekippen opgroeien, de kwaliteit van de voeding en dezorg voor het pluimvee. De kippen, met vrije uitloop, krijgen een 100 % plantaardige voeding, verrijkt met essentiële oliën en zonder GGO’s (< 0,9%), waarvan ten minste 75% graan. De kippen zijn van een rustieke soort die een sterkere weerstand heeft, waardoor ze natuurlijk en zonder antibiotica of coccidiostatica kunnen opgroeien. De landbouwers hebben een preventieve aanpak ontwikkeld, gebaseerd op het gebruik van planten en plantenextracten. Deze nieuwe methode werkt de ontwikkeling van het natuurlijke afweersysteem van de dieren in de hand. Zo zijn ze beschermd tegen ziekten. Een goed behandelde, goed gevoede, goed verzorgde kipDoor meer aandacht te schenken aan de opbouw van een natuurlijk afweersysteem, de kwaliteit van het voeder en het gebruik van alternatieve, natuurlijke oplossingen zijn degezondheid, het welzijn en de kwaliteit van de kippen gegarandeerd.

Carrefour wilt de rol en de vakkennis van de landbouwer, die de kwaliteit van het product bepalen, ten volle benutten! Voor deze Kwaliteitsketen werkt Carrefour samen met 150 landbouwers. Op elke verpakking staat een QR-code die de klant met zijn smartphone kan inscannen. Zo kan hij een filmpje bekijken van de landbouwer die de hoevekip gekweekt heeft.