Deze California roll is, ondanks dat hij niet uit Japan komt, een klassieker onder de sushirollen. Het is een uramaki, wat betekent dat de nori aan de binnenkant van de rol zit. Er zit ook geen rauwe vis in, wat hem extra toegankelijk maakt. 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

400 g
sushirijst
475 ml
water
1 blad
kombu
75 ml
sushiazijn
4 vellen
nori
1 el
sesamzaad
8 stukken
surimi
1
komkommer
1
avocado

BEREIDING

Was de sushirijst grondig en kook de 400g sushirijst volgends de verpakking in ongeveer 475 ml water. Doe de sushi in een grote ovenschaal en breng op smaak met de sushi-azijn. Koel af door de rijst rustig om te roeren en te waaieren, of laat even staan. De rijst zou op kamertemperatuur moeten zijn alvorens je ze vult. 

Leg een vel nori op je rolmat met de ruwe kant naar boven. Maak je handen nat en pak een handvol rijst en leg deze op de nori. Verdeel de rijst gelijkmatig over de nori zonder de rijst te pletten. Bestrooi de rijst met sesamzaadjes (of tobiko viseitjes) en draai het sushivel om zodat de nori bovenop ligt. Schik in een horizontale lijn, op ongeveer 2,5 cm van de rand, de surimi, fijngesneden avocado en komkommer in staafjes. Rol de sushi op met het matje en zorg ervoor dat alles goed aanspant. Leg de rol op een snijplank. Wrijf een mes in met water op een vochtige papieren handdoek en snijd de rol in 6 gelijke stukken. Herhaal voor de andere rollen. 

TIP VAN DE REDACTIE
De klassieke vulling van komkommer, surimi en avocado kan je natuurlijk zelf aanpassen naar je eigen smaak. Je kan de surimi trouwens ook vervangen door krabsla. Ga dus gerust creatief aan de slag! 

Foto: www.ambiance.be